Inici Destacats ERC i Igualada Som-hi demanen explicacions al govern de Marc Castells per...

ERC i Igualada Som-hi demanen explicacions al govern de Marc Castells per no haver impulsat les mesures de seguretat anunciades fa dos mesos

COMPARTIR

El govern de Marc Castells va anunciar la instal·lació de càmeres de videovigilància al Polígon de les Comes d’Igualada després de la violació d’una menor a la zona el passat 1 de novembre. Més de dos mesos després, el cap de l’oposició, Enric Conill (ERC), assegura que “la falta de compromís de l’alcalde amb les promeses, fins i tot les seves pròpies, s’ha de denunciar”. Els republicans es mostren molt crítics amb la “inoperància municipal a l’hora d’encarar problemes” i cataloguen la situació actual de “simptomàtica de la forma de treballar del govern local”.

Des d’Esquerra recorden que s’han dirigit en repetides ocasions al govern per reclamar mesures concretes. Segons relaten, “primer vam haver de demanar que l’alcalde escoltes entitats de veïns i les seves preocupacions davant la seva fanfarroneria a la premsa. Seguidament, vam encoratjar totes les forces i els actors de la ciutat a preparar un pla de xoc en seguretat i finalment vam tornar a comparèixer per demanar una comissió de seguretat més àmplia a Igualada”.

Conill assegura que “el compromís d’Esquerra amb la seguretat és total i des d’un bon punt s’haurien d’haver fet les coses de forma diferent. Amb perspectiva de ciutat i no pensant en la foto”. Per concloure, Esquerra assegura que “tornarà a recordar els compromisos al govern per les vies pertinents” però recorden que “el temps s’està acabant i Igualada necessita un canvi”.

Igualada Som-hi també vol previsió davant el final del toc de queda

Davant la retirada del toc de queda aquest divendres i la possibilitat de problemes de seguretat derivats de la llibertat de mobilitat durant la nit, el grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta) denuncia que el govern de Junts no ha impulsat les mesures de seguretat que va anunciar fa dos mesos, després de la violació d’una menor al polígon de Les Comes. La formació progressista considera “inadmissible” l’incompliment del govern i demana explicacions.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras afirma que “estem davant un govern que continua menystenint el tema de la seguretat. El toc de queda ha reduït els problemes de seguretat que es van succeir durant la tardor a molts barris de la ciutat però una vegada aquest divendres quedi eliminat, a Igualada estarem en la mateixa situació que abans perquè el govern de Marc Castells ha estat incapaç d’impulsar cap de les mesures que va prometre al mes de novembre. El govern no ha fet ni preparat res en aquests dos mesos. Ha estat un temps perdut en fer tasques de prevenció, que és la millor eina contra la inseguretat, quan podia ser un temps guanyat”.

Cuadras lamenta que hagin passat dos mesos i les mesures hagin estat, només, un titular en una roda de premsa. El portaveu a l’oposició es refereix a la promesa d’instal·lar una vintena de càmeres de videovigilància que el govern va anunciar el 10 de novembre i no ha fet. També fa referència al Pla Local de Seguretat que el govern té pendent des del 2012 i que es va comprometre a redactar al mes de novembre i tampoc se n’ha sabut res més. També reclama que el patrullatge de Policia Local i Mossos a peu es mantingui i no s’elimini un cop passat el Nadal.

La formació que integren PSC, Comuns i Igualada Oberta també va requerir informació sobre els criteris de vigilància nocturns dels caps de setmana i encara no ha obtingut resposta del govern quan han passat ja més de dos mesos. Lamenten que “el govern de Junts sigui cada vegada més un govern desconnectat de la realitat i no atengui allò que preocupa a la gent. És el que ens traslladen moltes veïnes i veïns en les visites que fem als barris i al canal de Whatsapp que tenim obert”.

Jordi Cuadras referma la voluntat d’Igualada Som-hi “d’afrontar el tema com a ciutat sense partidismes però veiem un govern situat d’esquena a la qüestió” i remarca que “la seguretat a l’espai públic és sinònim de treballar per la igualtat i la llibertat. Si no garantim que l’espai públic sigui segur, que és l’espai de totes i tots, estem retallant la llibertat a sentir-nos iguals i sentir-nos que en podem fer ús a qualsevol moment del dia sense por”.

1 COMENTARI

 1. Literalment el Marc Castells es riu de tots i actua com si fos “intocable”.

  No compleix allò que va prometre el solet de les Càmeres de seguretat

  NI diu com esta el tema ni se li pregunta, com es va poder veure a l’Entrevista del Canal Taronja .

  Brutal violació el dia 1 de novembre. La nit del 4 al 5 de novembre una agressió sexual que no va anar a més per l’actuació d’un veï.

  Va ser el dia 5 de novembre el dia que va acceptar la reunio de les 12 Asso. de Veïns amb les fins llavors es negava a reunir.

  El motiu de la reunio que reclamaven les Asso. De Veins des del setembre era parlar de Insegureatat a Igualada

  No hi ha Pla Local de Seguretat, pel que es veu no el sap fer.

  Hi un Pla Local de Segureat Viaria presentat per Transit que salvaria vides i que’l Marc Castells no fa cas.

  Resultat de la “gestió” a la ciutat a més de les agressions sexuals :

  4 morts i més de 1000 ferits per atropellaments.

  Un mort i dos nenes atropellades al mateix punt, a la entrada de l’escola Mogwli… i molts més en mes anys enrera.

  I la gent aplaudint la Anella Verda i ara el Skate Parck

FER UN COMENTARI

*