Inici Societat Igualada guanyarà un nou pavelló poliesportiu a Les Comes

Igualada guanyarà un nou pavelló poliesportiu a Les Comes

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Igualada ha presentat aquest dimecres el projecte d’un nou pavelló poliesportiu al complex de Les Comes d’un nou pavelló poliesportiu.

L’edifici s’ubicarà a la part nord del complex, on ara hi ha un skate parc que es reubicarà. El nou pavelló, amb un pressupost de licitació de 2,4 milions d’euros, serà annex a quatre pistes poliesportives ja existents i les dotarà d’un nou vestíbul comú més accessible.

El pavelló contempla els estàndards que estableix el Consell Català de l’Esport, amb una pista de futbol sala, dues de bàsquet i quatre de voleibol de dimensions reglamentàries i una alçada de sostre de 7 metres. A peu de carrer comptarà amb vestidors, despatxos de gestió i serveis públics i, a una alçada de 2,70 metres sobre el carrer, hi haurà les pistes, una graderia amb capacitat per 275 espectadors, els vestidors i els magatzems. De línies lleugeres i amb molta llum natural, l’equipament estarà alimentat per una caldera de biomassa.

La previsió municipal és licitar les obres abans d’acabar aquest 2017 i poder obrir la nova instal·lació a la primavera de l’any 2019.

Pla global de millora

La construcció del nou pavelló és una de les iniciatives de l’Ajuntament d’Igualada encaminades a que la capital de l’Anoia esdevingui Ciutat Europea de l’Esport 2019, una distinció que afegeix a la visibilitat internacional l’accés a fonts de finançament de la Unió Europea.

Amb aquest segell com a objectiu, l’any 2016 es va iniciar un ambiciós pla de millora de les instal·lacions esportives municipals, en molts casos envellides pel pas de les dècades i pels milers d’usuaris anuals, renovant-les i ampliant-les.

En el cas del complex de Les Comes, edificat el 1986, les millores executades i previstes, com el nou pavelló, sumen una inversió superior als 7 milions d’euros. Per a l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, “Les Comes passarà de ser un complex esportiu a ser una ciutat esportiva”.

El tinent d’alcalde de Qualitat Urbana, Jordi Pont, va afegir ahir durant la presentació del projecte que Les Comes tindrà “a mig termini” un nou pavelló dedicat als esports de rodes a la zona del nou equipament, que és “la joia de la corona” d’aquest ambiciós pla.

FER UN COMENTARI

*