Inici Destacats Igualada tindrà el curs vinent el primer grau dual del sector de...

Igualada tindrà el curs vinent el primer grau dual del sector de la informàtica i les TIC

COMPARTIR

El Campus Universitari Igualada-UdL i el sector TIC de l’Anoia han impulsat la creació del grau en Tècniques d’Interacció Digital i Computació, que es començarà a impartir al campus igualadí el curs vinent, amb 40 places ofertades. Amb aquest nou grau, es pretén respondre a la demanda de professionals formats en l’àmbit TIC que es feia des del propi sector a la comarca de l’Anoia, un sector en creixement i que cada vegada precisa de perfils professionals més preparats per afrontar els nous reptes. En aquest sentit, ha estat TICAnoia, l’organització que representa el teixit TIC de la comarca, qui ha traslladat les demandes del sector per donar impuls i suport al nou grau.

El grau en Tècniques d’Interacció Digital i de Computació, de només tres anys de durada, serà el primer grau relacionat amb el sector de la informàtica i les TIC que s’impartirà a Catalunya en format dual, una metodologia que permet que l’estudiant combini la formació a les aules universitàries i l’entorn professional, obtenint un contracte laboral que li permetrà fer pràctiques remunerades en empreses. Aquesta metodologia de formació pretén facilitar l’accés al món laboral un cop finalitzats els estudis.

Aquesta aliança per reforçar la formació en informàtica i TIC a la comarca és una aposta molt vinculada a les necessitats d’ocupació del territori i, així mateix, està orientada a consolidar el Campus Universitari Igualada-UdL com un centre que ofereixi estudis estretament relacionats als sectors locals d’activitat i a les exigències del mercat actual, de manera que es garanteixi una bona inserció als estudiants un cop finalitzin els estudis i aportin a les empreses un capital humà preparat per respondre a les seves necessitats.

El grau en Tècniques d’Interacció Digital i de Computació té com a objectiu formar professionals del món de la computació, posant l’accent en el disseny i la implementació de les aplicacions interactives. L’alumnat obtindrà coneixements de programació, especialment en les aplicacions mòbils i web, tecnologies d’Internet, eines d’administració i seguretat de sistemes, i disseny i desenvolupament d’interfícies. Així mateix, el grau proporcionarà coneixements en continguts relatius al disseny, la creativitat, la innovació, la comunicació interactiva o l’experiència d’usuari. La iniciativa, doncs, persegueix els objectius d’aportar als estudiants una sòlida formació bàsica complementada amb amplis coneixements pràctics que els permetin integrar-se ràpidament al món laboral i, al mateix temps, cobrir les demandes del sector TIC.

El TIC, un sector estratègic a l’Anoia

Segons dades del 2017, a l’Anoia s’agrupen al voltant de 150 empreses del sector TIC que donen lloc a més de 550 treballadors altament qualificats, una xifra que creix cada dia i que fa preveure que a finals del 2018 haurà augmentat en 70 llocs de treball. La facturació aproximada del sector és de 45 milions d’euros, més de la meitat dels quals es destinen a la partida salarial, una xifra molt superior al percentatge de facturació que es destina a salaris en la resta d’activitats empresarials de l’Anoia.

Es tracta, doncs, d’un sector en creixement, que aporta valor afegit a la comarca i que és motor de retenció i atracció de talent.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*