Inici Societat Igualada estrena un espai dedicat a l’1-O

Igualada estrena un espai dedicat a l’1-O

COMPARTIR

Aquest dijous s’ha obert al públic, al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, l’espai que recorda la jornada del referèndum de l’1 d’octubre de 2017 a Igualada a través d’imatges, audiovisuals i elements icònics, com una de les urnes que es van utilitzar en aquella històrica jornada.

Josep M. Oller, representant dels impulsors de la iniciativa, ha destacat la voluntat de donar vida a aquest espai, que pot esdevenir un arxiu on es pugui conservar tota la documentació gràfica que molts ciutadans tenen de l’1 d’Octubre a Igualada, i ha afegit que “aquest també serà un espai per constatar que quan hi ha un objectiu clar i s’hi posa l’ànima, la força de la gent és imparable”.De la seva banda, l’alcalde, Marc Castells, s’ha mostrat satisfet perquè s’ha complert amb el compromís de crear un espai per recordar “una jornada històrica, que tots vam viure d’una manera molt emocionant”. Finalment, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha posat en valor el fet que aquest espai s’hagi instal·lat al museu de la ciutat i ha destacat l’esperit unitari que va fer possible l’organització de l’1 d’octubre a Igualada i a tot Catalunya.

COMPARTIR

13 COMENTARIS

 1. Los espacios Públicos, no debieran utilizarse de Forma partidista.
  Porque no todos los ciudadanos de la Capital de la Comarca, estaban de acuerdo con el Referéndum.
  Por respeto a los Igualadinos he Igualadinas que no son Independentistas, Deberían haber buscado un espacio privado, tal como la sede de su partido.

 2. ¿ Y puestos a hacer historia, porque no ponemos tambien los escritos del sr. Torra, o los panfletos de BANDERA NEGRA (se pueden ver gratis en internet).?

 3. Francisco….vinga home sempre amb el mateix rotllo l’ocupació pública
  Però vosaltres encara no us adoneu de la repressió…
  Haguessin estovat algú de la teva família per anar a votar no pensaries el mateix

  • No miris tant tv3 que finalment hauràs d’anar al psiquiatre. Tu ets dels que es creu el llenguatge que constantment prediquen com “repressió” “desobeir” “exiliats”.. i justament els que s’omplen la boca amb aquestes paraules fan tot el contrari, “obeeixen” com el Torrat marxa a casa amb una pensió vitalícia de 90,000 EUR més cotxe oficial, xofer i secretaria,i això en diu “repressió”! o els fugits encapçalats per aquell Vivales que viu com un rei a Wcloo, o aquell parell de cridaneres que van fugir a Suïssa, el país més car d’EUropa, i tenen la barra d’autonomenar-se exiliats, profanant la veritable figura del que s’ha d’exiliar amb una mà al davant i una al darrera

 4. Que paso el uno de octubre? Fuisteis de picnic con las fiambreas esas de los chinos? O son para una nueva comida celebrada por el alcalde para los ricachones de igualada para contagiar a toda la conca de covid-19 como icieron

  • Si Antonio si. Mas de dos millones de personas con la fiambrera…
   Represión? ninguna…un invento de la prensa mundial. Escepto la de Ñordor, claro.
   Y si, el desastre vergonzoso de Madrid tambien es culpa de los independentistas.
   Ja ho diuen “on no n’hi ha no en pot rajar”

 5. Me parece que el tiempo desinfla lo pasado, cuando parece que las aguas vuelven a su cauce, zasca volvemos para atrás que interés en revivir la prehistoria.
  Los políticos ahora tienen una labor muy importante gobernar para todos los ciudadanos que residen en Cataluña,para los independentista y para los no independentistas. Después veo bien que defiendan sus intereses, pero que GOBIERNEN.

 6. M’aixeca la moral descobrir que en una ciutat farcida de fanàtics indepes com Igualada hi ha moltes persones que no combreguen amb les bestieses nacionalistes.

FER UN COMENTARI

*