Inici Societat Igualada escull els equips d’arquitectes que faran propostes pel futur del barri...

Igualada escull els equips d’arquitectes que faran propostes pel futur del barri del Rec

COMPARTIR

Un jurat format per experts en arquitectura i urbanisme, representants de l’Ajuntament d’Igualada, del govern la Generalitat, i membres del Consell del Rec, van escollir aquest mes de febrer els 15 equips finalistes que seran convidats a participar a la Consulta de projectes pel Barri del Rec d’Igualada, entre un total de 48 equips presentats al concurs.

Per a la categoria d’Urbanisme i Connectivitat, el jurat ha escollit els estudis Buur Scrl de Lovaina (Bèlgica), Carles Enrich Giménez de Barcelona, Miquel Raja Borràs d’Igualada, Lorena Maristany Jackson de Barcelona i Jvantspijker Uar Bv de Rotterdam (Països Baixos). Per a la categoria d’Edificació i Mixticitat d’Usos han estat seleccionats l’equip valencià Inventario de Arquitectura SL i quatre estudis barcelonins: Ravetllat-Ribas Slp, Ute: Jpam i Urban Facts, Esther Rovira i Map13 Barcelona. Finalment, en la categoria d’Espai Públic i Paisatge s’han escollit Jordi Henrich Monràs, Josep Miàs Gifré, Arriola Fiol Arquitectes SCP, Jansana-De La Villa-De Paauw-Arquitectes Slp i Marcos Ruiz de Clavijo Cirajas, tots de Barcelona. A l’hora de fer la selecció, el jurat va tenir en compte criteris com l’experiència del director o la multidisciplinarietat de l’equip. Tots quinze rebran una remuneració de quatre mil euros i tindran tres mesos per presentar un projecte de millora del barri del Rec d’Igualada. El jurat es tornarà a reunir per escollir un sol guanyador per a cada una de les tres categories.

Consell del RecDijous es van donar a conèixer els guanyadors en una nova reunió del Consell del Rec a l’Adoberia Bella, un Consell on hi participen una vintena de representants d’entitats i agents socioecòmics i institucionals de la Conca d’Òdena i que té com a objectiu acompanyar el procés ciutadà i fer el seguiment del procés participatiu de la Consulta de Projectes pel barri del Rec d’Igualada.

Trobada de la ciutadania amb els arquitectes seleccionats

L’objectiu de la Consulta del Rec ha estat, des del seu inici, que els professionals de l’urbanisme i l’arquitectura coneguessin de primera mà la realitat del barri i les opinions i aspiracions dels veïns i els ciutadans per poder-les tenir en compte a l’hora d’elaborar les seves propostes.

És per això que l’Ajuntament d’Igualada ha organitzat per al dissabte 25 de març una Jornada Participativa oberta a tothom i on hi participaran els 15 equips seleccionats. Serà una sessió pensada perquè els arquitectes i urbanistes puguin interlocutar directament amb els igualadins que els vulguin traslladar les seves opinions i idees sobre el futur del barri. Tindrà lloc a l’Adoberia Bella de 10h a 13h i pot assistir-hi tothom sense necessitat d’inscripció prèvia.

FER UN COMENTARI

*