Inici Societat Igualada es podria quedar sense mossos de trànsit

Igualada es podria quedar sense mossos de trànsit

COMPARTIR

[Img #32301]La direcció dels Mossos d’Esquadra prepara una reorganització que suposarà passar dels actuals 22 sectors a només 16. Entre les àrees pròpies que es suprimeixen hi ha la d’Igualada, segons ha avançat aquest dijous el diari El Punt Avui. Les altres comissaries catalanes que es quedarien sense patrulles de trànsit hi ha la d’Olot, Sant Feliu de Guíxols, Mataró, Montblanc i Móra d’Ebre.

 

Des de la direcció dels Mossos d’Esquadra s’argumenta que la nova organització territorial dels efectius de trànsit és possible pel fet que les necessitats de feina han canviat perquè ara hi ha menys accidents greus que fa uns anys. La millora de les infraestructures que permeten als agents desplaçar-se amb més rapidesa també justificaria aquest canvi, que ara per ara no té una data concreta d’execució.

 

Des dels sindicats es  critica la “retallada” i el sindicat Uspac alerta que la policia “perdrà capacitat de reacció”. La fórmula que preveu el projecte, que els agents de seguretat ciutadana es puguin fer càrrec d’una primera assistència en cas d’accident, tampoc convenç els representants dels treballadors.

 

El conseller d’Interior, Jordi Jané, defensava també a El Punt Avui que es tracta d’una “decisió operativa del cos presa amb criteris d’eficiència”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*