Inici Destacats Igualada dobla en cinc anys la seva superfície de supermercats

Igualada dobla en cinc anys la seva superfície de supermercats

COMPARTIR

Igualada haurà pràcticament doblat en cinc anys -entre 2014 i 2019- els metres quadrats de superfícies comercials de l’anomenat “sector quotidià en règim d’autoservei”, és a dir, supermercats i hipermercats.

Segons dades del Departament d’Empresa i Coneixement, a la capital de l’Anoia hi havia a principis del 2014 un total de 23 establiments que sumaven 11.137 metres quadrats. El grup amb més presència era Dia, amb 7 establiments, seguit d’Eroski Caprabo amb 4. Aquell mateix any va obrir portes l’establiment de Mercadona a l’Avinguda Catalunya, que afegia 1.400 metres quadrats de superfície comercial.

Les darreres dades del Departament, publicades el 2017, exposaven que la superfície comercial d’aquestes característiques havia crescut fins als 13.299 metres quadrats. Posteriorment ha obert portes el supermercat Consum de la Plaça de Cal Font (1.278 m2) als que s’han d’afegir els 3.900 del l’Hipermercat Bon Preu Esclat a l’antiga fàbrica Vives Vidal i els més de 1.000 del nou establiment que Lidl preveu obrir a la parcel·la de l’antic Subministres Homs. Tot plegat situarà Igualada al llarg de l’any vinent al voltant dels 20.000 metres quadrats de supermercats i hipermercats.

La proliferació d’aquestes grans superfícies en els darrers anys han aixecat veus crítiques entre l’oposició de l’Ajuntament d’Igualada, que considerava que el govern de Marc Castells feia “urbanisme a mida” amb operacions que des de 2013 han facilitat la implantació de Mercadona, Aldi i Bon Preu. També les associacions de comerciants de la Conca d’Òdena han exposat el seu malestar per la “saturació comercial” de la ciutat i han reclamat un pla estratègic per al sector. Les entitats van acusar l’Ajuntament d’Igualada de causar “un greuge comparatiu envers al petit comerç local” amb la requalificació de l’antiga fàbrica Vives Vidal per acollir el nou establiment de Bon Preu Esclat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*