Inici Societat Igualada destinarà 40.000 euros en ajuts directes per a empreses d’estètica, teràpies...

Igualada destinarà 40.000 euros en ajuts directes per a empreses d’estètica, teràpies naturals i tatuatges

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Igualada ha anunciat aquest dimecres una nova línia d’ajuts per a empreses i professionals de de l’estètica, les teràpies naturals i els tatuatges. Dotat amb 40.000 euros, s’ha creat per afavorir la reactivació de les seves activitats i pal·liar els efectes del tancament dels establiments inclòs en les mesures restrictives del Procicat. Els negocis obligats a tancar aquests dies podran demanar fins a un màxim de 1.000 euros. Les perruqueries no s’hi podran acollir perquè han pogut mantenir l’activitat. El termini de sol·licitud finalitza el 16 de novembre.

El regidor de Dinamització Econòmica d’Igualada, Jordi Marcé, ha reclamat que les mesures i restriccions ordenades per la Generalitat estiguin “acordades” amb els sectors afectats i les administracions locals. I ha afirmat que és una “irresponsabilitat” ordenar-les sense que vagin acompanyades d’ajuts econòmics. “No creiem que sigui de rebut que siguem les administracions locals les que haguem de solucionar aquesta falta d’ajuts als sectors afectats per part de la Generalitat o de l’Estat”, ha dit.

Des de la irrupció de la pandèmia, l’Ajuntament ha implementat una quinzena d’accions per donar suport a les empreses i els treballadors autònoms locals. L’aportació total és de 1.250.000 euros.

La presentació de la nova línia de subvencions ha comptat amb la presència de Sílvia Giralt, representant del sector dels centres d’estètica, que ha agraït aquetes ajudes de l’Ajuntament. També ha expressat el desacord amb la mesura del Govern que obliga al tancament d’aquests establiments. “La nostra feina és necessària, cuidem a les persones, és salut”, ha dit. A Catalunya hi ha més de tres mil centres de bellesa, amb un total de setze mil persones empleades. Giralt ha afegit que aquests establiments “compleixen amb totes les mesures de seguretat” i per tant creuen que el tancament és “injust”.

FER UN COMENTARI

*