Inici Cultura Igualada fa una crida a la ciutadania per triar els 7 tresors...

Igualada fa una crida a la ciutadania per triar els 7 tresors del seu patrimoni cultural

COMPARTIR
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Igualada ha iniciat la campanya d’elecció i promoció de 7 tresors del patrimoni cultural. Aquesta campanya es duu a terme com a pròleg de la Capital de la Cultura Catalana 2022 i es desenvoluparà conjuntament amb l’Ajuntament d’Igualada i l’Associació Capital de la Cultura Catalana.

L’objectiu de la campanya “7 Tresors del Patrimoni Cultural d’Igualada” és promoure i divulgar el patrimoni d’Igualada d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits. També, establir noves rutes turístiques alhora que es potencia la participació ciutadana.

Una vegada elegits per votació ciutadana “7 Tresors del Patrimoni Cultural d’Igualada” s’incorporaran a la “Llista representativa dels tresors culturals del món”, formada per elements elegits per votació ciutadana.

Fins ara, en l’àmbit català han incorporat elements a la Llista: Catalunya, Barcelona, Badalona, Reus. El Vendrell i Tortosa. El total de campanyes d’incorporació d’elements a la Llista representativa de tresors culturals del món és de 46. A www.ccc.cat hi ha el darrer butlletí informatiu on es poden veure tots els elements incorporats fins ara a la Llista.

Calendari per escollir els 7 Tresors del Patrimoni Cultural d’Igualada

Qualsevol ciutadà que ho desitgi podrà presentar propostes a la candidatura. Per fer-ho haurà d’enviar un correu a info@ccc.cat indicant l’element candidat a tresor d’Igualada, un breu raonament i una imatge de l’element presentat.

Poden presentar-se elements que formin part del patrimoni cultural d’Igualada ja sigui material o immaterial. Per presentar un element no és necessari ser-ne representant.

El període de presentació de candidatures acabarà el dia 4 de novembre. Seguidament, el dia 7 de novembre, es farà pública la relació final de candidats a tresor d’Igualada i s’iniciarà la votació.

Tothom qui vulgui podrà emetre el seu a www.ccc.cat a través del formulari de votació, on hi trobaran també totes les indicacions per votar. L’Ajuntament habilitarà espais per participar de la votació posant a disposició de la ciutadania els mitjans tècnics.

El dia 16 de novembre acabarà el període de votació i l’endemà es farà públic el resultat. Els 7 elements més votats es convertiran en els 7 Tresors del Patrimoni Cultural d’Igualada i i s’incorporaran a la “Llista representativa dels tresors culturals del món”. Posteriorment, es farà un acte de lliurament dels diplomes acreditatius als representants dels elements escollits.

FER UN COMENTARI

*