Inici Societat Igualada convida a redescobrir la truita de murri i l’olla ferroviària

Igualada convida a redescobrir la truita de murri i l’olla ferroviària

COMPARTIR

Aquest dissabte, 11 de novembre, entre les 11 i les 14h, el Museu de la Pell d’Igualada proposa un tast de la truita de murri per tancar les activitats celebrades dins de la segona Setmana del Turisme Industrial de Catalunya. La proposta forma part d’una acció territorial i transversal, La cuina de la nostra memòria, amb l’objectiu de promoure i donar a conèixer el patrimoni gastronòmic vinculat a la tradició industrial i en la qual hi participen diversos equipaments culturals del país, a iniciativa de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC).

La truita de murri fa referència a la forma de truita, sense ser-ho realment, que acabaven adoptant els seus ingredients principals quan es trinxaven i es passaven per la paella. Aquesta denominació s’havia utilitzat antigament en algun indret de la comarca per referir-se a aquest senzill però deliciós àpat i, tot i que no ha acabat sent una denominació massa generalitzada, ara s’ha adoptat per designar una recepta, modernitzada i atrevida, del que havia estat el menjar típic dels treballadors de la pell: l’aixafat de col i patata fregit a la paella, acompanyat d’un tall d’arengada o de cansalada. La nova truita de murri, que conserva els ingredients originals i n’afegeix un de nou, l’ou, és una recepta del Grup Jardí – Restaurant Sesoliveres.

El Museu n’oferirà un tast al pati, el dissabte, 11 de novembre, a un preu de 2 euros la tapa i a 1 euro el got de vi o aigua. La proposta es va posar a disposició dels restaurants que ho volguessin incorporar als seus menús i cartes com una activitat dins de la Setmana del Turisme Industrial i el passat dissabte, dia 5, la van oferir El Jardí, El Racó del Traginer, Singular i Ramon Cuadras.

Diumenge, tastet de l’olla ferroviària

També dins de la Setmana del Turisme Industrial, el diumenge dia 12 el Museu del Tren en Miniatura Railhome BCN proposa un tastet de la famosa olla ferroviària, plat popular entre els treballadors del ferrocarril a l’era del vapor. El plat anirà a càrrec del cuiner igualadí Oriol Càlichs.

El tastet serà de franc amb l’entrada d’adult al Museu. Sense l’entrada, el tastet costarà 2 euros, 1 euro més si s’acompanya de vi o aigua.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*