Inici Cultura Igualada se suma a les activitats del Dia Mundial de la Salut...

Igualada se suma a les activitats del Dia Mundial de la Salut Mental

COMPARTIR

Igualada commemorarà un any més el Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra cada 10 d’octubre per visibilitzar i fer pedagogia sobre la salut mental. Aquest any, el lema a nivell estatal és el de: “Salut mental en un món desigual”, fent referència a les desigualtats que existeixen al voltant de la salut mental i que poden donar-se per diversos motius com poden ser econòmics, per edat, per sexe, per nivell educatiu o lloc geogràfic. El lema també vol reivindicar la importància que l’atenció a la salut mental sigui igual per a totes les persones i conscienciar sobre el fet que la salut mental afecta a tot el món i que, per això, tots i totes hem de cuidar-la.

Des d’Igualada s’ha volgut aprofitar que des del Consorci Sanitari de l’Anoia han organitzat un espectacle de piano i dansa per posar èmfasi en la relació entre la salut mental i l’art. L’art disminueix l’estigma, afronta el trauma, millora la salut mental i augmenta la connexió social. Amb la idea de visibilitzar la capacitat de l’art com a eina d’expressió personal, integradora i desestigmatitzant s’ha redactat un manifest i s’han organitzat diverses activitats.

El dia 7 d’octubre l’Associació SMC-Anoia i Biblioteca l’Atzavara d’Òdena han organitzat una xerrada amb el títol “Què entenem per salut mental?,” a càrrec de Montserrat Garcia i Fran Fernández, presidenta i director de l’Associació Salut

Dissabte 9 d’octubre el Teatre Municipal de l’Ateneu acollirà l’espectacle participatiu amb duo de piano i dansa L’Altra realitat, a càrrec de Joaquim font i Àngel Gutiérrez que proposen una proposta musical i escènica que explora les possibles vivències d’una persona amb problemes de salut mental.

Dijous 14 d’octubre la Biblioteca Mont-Àgora de Sta. Margarida de Montbui realitzarà un taller de biblioteràpia i recomanacions literàries per analitzar com la literatura pot ajudar a combatre la sensació d’angoixa, ansietat o por.

Divendres 15 d’octubre el Bibliobús Montserrat, a Castellolí acollirà l’espectacle infantil Tinc el cap ple de pardals.

Dijous 28 d’octubre la Biblioteca Mont-Àgora de Sta. Margarida de Montbui farà un Taller de biblioteràpia i recomanacions literàries per analitzar com la literatura ens pot ajudar a superar determinades situacions extremes.

Divendres 26 de novembre la sala d’actes de l’Hospital Universitari d’Igualada acollirà un Workshop d’actualització en salut mental i drogodependències. Trastorn de l’espectre autista. Recorreguts de vida singulars.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*