Inici Destacats Igualada Comerç aposta per la reducció de residus dels establiments de la...

Igualada Comerç aposta per la reducció de residus dels establiments de la ciutat

COMPARTIR

Aquesta setmana s’ha presentat en la seu d’Igualada Comerç la segona fase del Pla Integral de Sostenibilitat als Comerços Associats a Igualada Comerç, enguany centrat, sobretot en la reducció de residus i millora de la sostenibilitat dels comerços de la ciutat.

Hi ha assistit l’alcalde Marc Castells, la directora dels Serveis Territorials a la Catalunya Central, Bàrbara Minoves Corominas, regidora d’Ensenyament, Joventut, Turisme, Comerç, Mercats i Promoció de l’Ajuntament d’Igualada, Patricia Illa, el president d’Igualada Comerç, Xavier Figueres i el director d’Ecoestudi , Ricard Vizcarra. S’ha exposat un ambiciòs i extens programa d’activitats i accions que es portaràn a terme aquest any i que tenen com el pricipal objectiu la lluita contra el malbaratament alimentari i la prevenció de residus.

L’alcalde de la ciutat, Marc Castells ha mostrat la seva satisfacció de veure els comerciants d’Igualada compromesos amb la sostenibilitat i ha dit que l’Ajuntament sempre donarà suport als projectes que tenen com objectiu la lluita per preservar el mediambient.

El president d’Igualada Comerç, Xavier Figueres ha parlat de la predisposició de l’entitat que presideix de liderar el projecte i de fer-ho extensiu a tots els comerços i restaurants de la ciutat, com també als paradistes del Mercat Municipal. Ha posat en valor la continuïtat del projecte, com també el reconeixament que ha mostrat la Generalitat per les tasques realitzades i la lluita per la millora del medi ambient, escollit Igualada Comerç com una entitat exemplar i modèlica per les accions realitzades, i per les que es portaràn a terme durant el 2018-2019. Per aquest motiu, s’ha creat un vídeo promocional que es presentarà el dijous, dia 22 de març, en el marc de la jornada “Comerç, Territori i Vida Urbana” – Presentació d’associacions amb experiències: Més enllà del dia a dia.

A continuació, Ricard Vizcarra d’Ecoestudi, ha detallat les accions que Igualada Comerç poratrà a terme i que, bàsicament són les següents:

Prevenció del malbaratament alimentari:

· Es crearà un Segell de sostenibilitat d’Igualada Comerç. Igualada Comerç. Residu Zero.

· Es realitzaran formacions i tallers de cuina d’aprofitament

· Es portarà a terme l’ambientalització de cartes d’establiments de restauració

· Es dissenyaran, fabricaran i repartiran carmanyoles reutilitzables perquè els clients de restaurants es puguin emportar el menjar sobrant

· Projecte de creació d’una nevera comunitària, cedir aliments en bon estat però que no es consumiran. Aquest projecte pretén replicar el projecte “The people’s fridge” engegat a Londres i que ha tingut excel·lents resultats. Aquesta mesura permetrà reduir el malbaratament a la vegada que promoure un ús social.

Foment de la reutilització

· Jornades i seminaris de formació per la reutilització

· Creació de la imatge i sistema de carrets de compra retornables

· Creació imatge i servei per restaurants que serveixin aigua de l’aixeta

· Vídeo de difusió de les actuacions

· Disseny i fabricació de bosses reutilitzables per establiments

· Disseny i fabricació de bosses per establiments de venda de pa

Al final, directora dels Serveis Territorials a la Catalunya Central, Bárbara Minoves ha felicitat a Igualada Comerç per l’iniciativa que s’està portant terme i ha remarcat que aquesta acció s’engloba dins la segona edició de la Setmana del Comerç que es celebra del 19 al 25 de març de 2018 atot el territori català.

Després de l’exitosa primera edició de l’any passat, amb 123 activitats organitzades per 100 entitats de tota Catalunya, el sector comercial, liderat per CCAM (Consorci de Comerç, Artesania i Moda) repeteix aquesta iniciativa que té com a objectiu apropar al sector comercial eines per millorar la seva competitivitat i també esdevenir un espai de debat i intercanvi de coneixement.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*