Inici Política Igualada celebra la Diada i Marc Castells defensa que la comarca podrà...

Igualada celebra la Diada i Marc Castells defensa que la comarca podrà votar l’1-O

COMPARTIR

El Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada va acollir ahir dijous la conferència que recordava la figura de Joan Baptista Cendrós, un dels cinc empresaris fundadors a Òmnium Cultural, en el marc d’un dels actes institucionals per celebrar la Diada. L’alcalde de la ciutat, Marc Castells, va afirmar durant l’acte que “l’1 d’octubre aquest país viurà un moment decisiu” i ha afegit que “a Igualada, a l’Anoia i a Catalunya aquell dia votarem, no tenim por, tingueu la certesa que Catalunya votarà i decidirà el seu futur”.

En una ponència conduïda per Genís Sinca, es va recordar la tasca de Cendrós, que per exemple, va lluitar per permetre la represa i el finançament directe sota el franquisme d’institucions i empreses com l’Institut d’Estudis Catalans. Marc Castells, va explicar que, en el marc de la Diada, calia “recordar i homenatjar, en la figura d’en Cendrós, tots aquells catalans que, en moments adversos s’han alçat valents i han posat el país per davant de tot”.

L’acte institucional va continuar a la Plaça de l’Ajuntament, acompanyats pel regiment dels Miquelts i amb l’interpretació de «Els Segadors» per part de cor Exaudio.

FER UN COMENTARI

*