Inici Societat Igualada celebra la festa del Sant Crist sense la tradicional processó

Igualada celebra la festa del Sant Crist sense la tradicional processó

COMPARTIR

Un any més, i des de ja en fa 431, Igualada va commemorar la festa del seu Sant Crist, enguany encara amb algunes restriccions motivades per la pandèmia del Covid 19. Concretament, i com a novetat més destacada, no es pogué dur a terme la processó de la tarda pels carrers del centre de la ciutat.

Al matí, i com és tradicional, hi hagué la Missa Solemne, presidida pel bisbe de Vic Mons. Romà Casanova i Casanova, davant una església de Santa Maria plena fins al seu límit actual, degut a les restriccions que afecten als actes religiosos per les circumstàncies de la Covid. En l’homilia el Sr Bisbe, mencionà les circumstàncies que ens ha tocat viure, amb la pandèmia, i citant en molts casos frases de l’encíclica del Papa Francesc “Fratelli Tutti”. Acompanyà en els cants la coral Omnes, dirigida per Carles Prat Vives. Acompanyà a l’orgue Pol Requesens. Al final de la celebració, els fidels presents pogueren contemplar la imatge del Sant Crist, en un breu acte processional per l’interior del temple.

Fotos: Manel Marimon i Gomis

A la tarda, i substituint la tradicional processó, hi hagué un altre Solemne Ofici, que va poder permetre l’assistència de fidels que no havien pogut ser a la missa del matí. Presidí aquesta celebració Mn. Pere Oliva i March, igualadí, vicari episcopal i canonge de la Catedral.

En les dues celebracions, i després de la Comunió, Sheila Grados oferí la interpretació del sonet verdaguerià “A Igualada, en el centenari del Sant Crist”, que donà pas al cant dels Goigs al Sant Crist, durant l’acte processional final. A la celebració de la tarda acompanyà en els cants un cor creat per a l’ocasió dirigit per Isidre Prat.

Sens dubte, fou una manera diferent de celebrar aquesta festa tant tradicional a casa nostra. Fos en directe o seguint-ho per internet, foren molts els fidels que s’hi feren presents.

La vigilia de la festa, el Dilluns de Pasqua, tingueren lloc les Vespres Solemnes, presidides pel Pare Francesc d’Igualada, guardià del convent dels Frares Caputxins. Solemnitzà la celebració el Cor de Vespres, dirigit per Isidre Prat.

DARRERS ACTES DE LA FESTA DEL SANT CRIST

Ara, un cop transcorregut el Dimarts de Pasqua, diada del Sant Crist, encara queden dues celebracions més.

Concretament el dimarts 20 d’abril, a 2/4 de 8 de la tarda, i a la Basílica de Santa Maria, tindrà lloc una Vetlla de Pregària just en el dia que s’escau la commemoració del fet prodigios. El diumenge següent, 25 d’abril, en la missa dominical, hi haurà l’Eucaristia de cloenda, després de la qual la imatge del Sant Crist tornarà a la seva capella.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*