Inici Hoquei L’Igualada Calaf Grup comença l’any amb una derrota a Alcoi

L’Igualada Calaf Grup comença l’any amb una derrota a Alcoi

L’Igualada Calaf Grup va ensopegar en el primer partit de l’any i l’últim de la primera volta. Tres gols de l’Alcoi en els primers deu minuts de partit van ser suficients perquè els arlequinats anessin a remolc tot el partit. Tot i que l’Igualada va aconseguir el 3 a 2 a la segona part, les jugades a pilota parada van tornar a ser claus pel resultat final.

El partit es va torçar ben aviat pels homes de Ferran López que van veure com l’ex de l’Igualada Ferran Formatjé, ara a l’Alcoi, avançava als locals amb un gol matiner al minut 4 amb una jugada per darrere de la porteria. El primer gol va arribar per una errada defensiva dels igualadins, i el segon, només tres minuts més tard, també. Formatjé aconseguia un doblet al aprofitar una mala col·locació dels arlequinats en defensa i al aprofitar també, la segona arribada dels valencians a l’àrea rival.

Tot i que l’Igualada tenia més possessió de la pilota, no va crear cap ocasió clara per reduir distàncies en els primers deu minuts de joc. Com gairebé al llarg de tot el partit, l’Alcoi jugava amb una defensa molt tancada que dificultava la circulació de la pilota a prop de l’àrea i esperava la seva oportunitat al contraatac. Precisament va ser amb una jugada ràpida al minut 10, quan Cañellas va penjar a l’àrea de l’Igualada una bola des de la banda dreta i Castañeira la va rematar per fer pujar el tercer al marcador. L’Alcoi es va mostrar molt efectiu de cara a porteria i va marcar en les tres ocasions que va tenir, que van coincidir amb tres errors defensius de l’Igualada.

Amb el tercer gol dels locals, el partit es va equilibrar. L’Igualada va fer alguns canvis i va tenir un millor control defensiu, sent capaç de neutralitzar els pocs contraatacs de l’Alcoi, que eren la seva millor arma ofensiva. Tot i que la imatge de l’Igualada havia millorat i els locals havien disposat de poques ocasions de gol des del tercer gol, el marcador no va canviar i l’Igualada va marcar al descans amb inferioritat al marcador, pagant els errors defensius inicials.

A la segona part, l’Igualada va sortir renovat i amb les idees més clares, però el 3 a 0 i la defensa tancada de l’Alcoi dificultaven la feina ofensiva dels arlequinats. A l’inici de la segona part, l’Igualada ho provava amb xuts llunyans, ja que la defensa de l’Alcoi li tornava a dificultar que la pilota arribés controlada a l’àrea rival. L’Alcoi, satisfet amb l’avantatge de tres gols, defensava més que no pas atacava, però va aconseguir que l’Igualada fes nou faltes, deixant-lo només a una de la falta directa.

Amb el canvi de dinàmica de la segona part, els de la capital de l’Anoia per fi van veure la recompensa al minut 36 amb un gol de Sergi Pla, que reduïa distàncies. A la jugada següent, la parella arbitral va xiular la desena falta de l’Igualada. Formatjé va ser l’encarregat de xutar-la, però Elagi Deitg va aturar la pilota i va ser clau per les esperances de remuntada de l’Igualada. El cronòmetre encara marcava el minut 36 de partit quan aquest cop la dupla arbitral va xiular un penal a favor de l’Igualada. Emanuel Garcia va picar la pilota amb potència i força centrada, però Marc Grau, el porter dels alcoians va endevinar-li les intencions i va rebutjar la bola lluny de la seva porteria.

L’Igualada estava buscava el segon gol que no havia pogut arribar de penal i aviat va trobar la recompensa al minut 43, amb una falta directa per la blava que havia vist Baieli que va transformar ‘Tety’ Vives, que mantenia així el cent per cent d’efectivitat en faltes directes. Amb el 3 a 2 i dos intents de pilota parada errats, el partit va viure uns minuts esbojarrats a cada porteria i un xut del mateix ‘Tety’ Vives va fregar l’empat amb un xut llunyà. Però l’Igualada tenia catorze faltes i els jugadors no volien arriscar-se a cometre la quinzena i el capità, Elagi Deitg, va evitar dos jugades molt perilloses dels d’Alcoi que bé podrien haver acabat amb gol.

Però finalment, buscant el tercer gol, l’Igualada va cometre la quinzena falta i aquest cop Ferran Formatjé no va errar la falta directa. El 4 a 2 va trencar completament el partit i l’Igualada, que pràcticament no va tenir cap ocasió de gol més però va tenir temps de veure com Roca marcava el 5 a 2.

Amb la derrota a Alcoi, l’Igualada tanca la primera volta en tretzena posició amb tretze punts, els mateixos que el Girona, que marca les posicions de descens i que l’Igualada supera per l’average. Ferran López, tècnic dels arlequinats, va admetre que «a nivell de classificació, la primera volta és dolenta per tots, però a nivell d’esforç i treball en trec coses positives».

Sobre el partit perdut davant l’Alcoi, l’entrenador de l’Igualada considerava que «l’Igualada ha arribat vint-i-cinc minuts tard al partit. A la segona part hem estat valents i verticals i ens hem posat 3 a 2, però treballarem perquè el que ha passat a la primera part no toni a passar». El pròxim compromís de l’Igualada és el partit de tornada dels vuitens de final de l’OK Cers, el pròxim 14 de gener a la pista de l’IGR Remscheid. Al partit d’anada l’Igualada va acoseguir un clar avantatge d’11 a 1.

FITXA TÈCNICA

PAS Alcoi: Marc Grau, Pere Cañellas, Ferran Formatjé (2), Matías Baieli, Tomas Cordero Castañeira (1) – equip inicial – David Gelmà i Daniel Roca.

Igualada Calaf Grup: Elagi Deitg, Francesc Bargalló, Met Molas, Emanuel Garcia i Sergi Pla (1) – equip inicial – Tety Vives(1), Roger Bars i Dani López.