Inici Destacats Igualada busca joves per impulsar un segon projecte de masoveria urbana

Igualada busca joves per impulsar un segon projecte de masoveria urbana

COMPARTIR

 

Després de l’èxit  del primer projecte de masoveria urbana, l’Ajuntament d’Igualada, amb la col·laboració de la cooperativa Obrint Portes SCCL, iniciarà a finals d’any una segona actuació  en aquest àmbit a la ciutat. L’objectiu és augmentar el parc d’habitatge de lloguer assequible per persones joves a Igualada mitjançant la masoveria urbana com a forma alternativa d’accés a l’habitatge. Aquest model, consisteix en un acord entre una part propietària d’una habitatge que requereix d’uns rehabilitacions per ser habitable, i una part masovera, les quals convenen una carència de lloguer per aquesta última a canvi de realitzar un seguit de millores a l’immoble.

Per aquest segon projecte, l’inici de les obres del qual està previst pel mes de novembre, es cerquen joves d’entre 18 i 35 anys amb  voluntat d’accedir a un habitatge com a masovers. Les persones que exerceixen el paper de masoveres rebran una formació inicial bàsica per dur a terme les obres necessàries a l’habitatge i el seu posterior manteniment. Aquesta forma de rehabilitació té com a valor afegit  una reducció de costos econòmics, la coresponsabilitat de realitzar millores del que serà el seu futur habitatge i l’aportació de nous coneixements en rehabilitació i manteniment que li reporta als joves masovers.

Totes aquelles persones que estiguin interessades en conèixer més informació, poden enviar un correu a masoveriaurbanaigualada@gmail.com.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*