Inici Societat Igualada aprova modificacions urbanístiques pel nou centre cívic i el nou campus

Igualada aprova modificacions urbanístiques pel nou centre cívic i el nou campus

COMPARTIR

El ple municipal de l’Ajuntament d’Igualada va aprovar el passat dimarts, per unanimitat, dues modificacions puntuals del planejament urbanístic per tal de poder iniciar dos nous projectes d’equipaments públics.

El primer és el nou campus universitari dels estudis de l’àmbit de la Salut que l’Ajuntament d’Igualada implantarà a l’antic hospital de la mà de la Universitat de Lleida. L’illa, on també hi ha uns pisos tutelats per a gent gran i el centre de simulació en salut 4D Health, passarà de tenir usos d’equipament sanitari a usos d’equipament docent. L’espai ha d’acollir també una residència universitària. Tot plegat, “en un futur proper”, segons va dir el tinent d’alcalde de Qualitat Urbana, Jordi Pont.

La segona modificació ha canviat els usos residencials d’una parcel·la de l’Avinguda Mestre Muntaner per usos d’equipament amb l’objectiu que aculli el centre cívic del nord de la ciutat, del qual se n’està redactant el projecte actualment.

L’oposició vol un nou pla

Els grups de l’oposició van recolzar l’objectiu final de les modificacions, però van criticar la política urbanística del govern de CiU. Des d’ERC, Enric Conill instava el govern a fer aquestes operacions “amb una visió global de la ciutat” que passi per revisar el planejament vigent, una demanda general des de l’oposició. Pont va reconèixer que cal actualitzar el planejament, però va advertir que es farà amb les eines que contempli la futura Llei de Territori, “perquè no revisarem el planejament al segle XXI amb eines del segle XX”.

COMPARTIR

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*