Inici Societat Igualada ampliarà l’espai per a les urnes al cementiri vell

Igualada ampliarà l’espai per a les urnes al cementiri vell

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Igualada ha aprovat una modificació del crèdit per valor de 300.000 euros per poder pal·liar, a curt termini, els efectes del coronavirus a la ciutat. Entre les actuacions previstes amb aquesta partida hi ha la construcció, d’urgència, de dos columbaris integrats, amb 200 espais per a urnes, al cementiri Vell. Segons ha justificat l’alcalde, Marc Castells, en el ple, malgrat que ara mateix hi ha 20 columbaris, els serveis funeraris els han alertat del fet que “cal més espai” pel moment en què entreguin les cendres dels difunts a les famílies. “Hem de tenir la capacitat d’actuar de forma immediata perquè es puguin deixar les restes amb dignitat i al lloc on els pertoca”.

La contractació de les obres, d’urgència, s’ha fet a través d’un decret, però calia modificar el pressupost per poder disposar dels fons necessaris. Per aquesta raó s’ha sotmès a votació una modificació de crèdit per valor de 300.000 euros per poder engegar, a curt termini, noves accions adreçades a pal·liar els efectes tant econòmics com socials derivats de la crisi del coronavirus. La modificació ha comptat amb el suport d’ERC, Igualada Som-hi i Ciutadans. Les dues regidores de Poble Actiu s’han abstingut.

Suport al govern

El ple d’aquest divendres al vespre ha estat el primer que realitza la corporació igualadina de forma telemàtica. Ha arrencat després dels aplaudiments al personal sanitari i amb un minut de silenci en record a les víctimes de la covid-19. Castells ha aprofitat per informar a la resta de forces de com s’ha gestionat la crisi sanitària i les actuacions dutes a terme.

Totes les forces de l’oposició han mostrat el seu suport a la gestió de l’equip de Govern malgrat que han lamentat –especialment Igualada Som-hi i Poble Actiu- que no s’hagi tingut en compte a l’oposició a l’hora de prendre determinades decisions.

Pel que fa a la modificació del pressupost, tant Enric Conill (ERC) com Jordi Cuadras (Igualada Som-hi) han reconegut que serà necessari “ajustar-se” a la situació que vindrà. Fins i tot, han coincidit tots dos, han vist la quantitat “insuficient”. Carmen Manchón (Ciutadans) també s’ha decantat per entregar “un nou xec en blanc” a l’equip de Govern. Per la seva part, Neus Carles (Poble Actiu) ha optat per abstenir-se al·legant “poca transparència” dels comptes.

Gemma Aleman / ACN

FER UN COMENTARI

*