Inici Destacats Igualada adopta un sistema per motivar els veïns a reciclar els envasos

Igualada adopta un sistema per motivar els veïns a reciclar els envasos

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Igualada posarà en marxa un innovador programa de reciclatge tecnològic, sota el nom de “RECICLOS”, que té per objectiu mobilitzar als ciutadans a reciclar millor al contenidor groc. El projecte utilitza una web app, que combina la intel·ligència artificial, el tractament de dades i la gamificació, per connectar els ciutadans amb el contenidor groc i conscienciar-los sobre la correcta separació de residus.

A més, a través d’aquesta app, els veïns acumularan punts o “RECICLOS” cada cop que reciclin les seves llaunes i ampolles de plàstic al contenidor groc de forma correcta, els quals es podran destinar a accions com col·laborar amb una ONG o contribuir en projectes que millorin el seu barri.

L’Ajuntament d’Igualada ha organitzat dues xerrades informatives: les dues seran a l’Espai Cívic Centre, al carrer Trinitat número 12, la primera, aquest dissabte 29 de juny a les 11 del matí i la segona, dimarts 2 de juliol a les 7 del vespre.

Aquesta iniciativa, compta amb el suport d’Ecoembes, l’organització que coordina el reciclatge d’envasos en tot el territori espanyol i la Generalitat de Catalunya, forma part del projecte pilot de Reciclatge 5.0 que les dues organitzacions van donar a conèixer el passat mes d’abril i que s’està desenvolupant des de TheCircularLab, el centre d’innovació d’Ecoembes. Tot amb l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania sobre la importància de la seva participació en el reciclatge i la correcta separació de residus.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*