Inici Destacats Igualada acull un concert solidari del ‘pianista de Yarmouk’

Igualada acull un concert solidari del ‘pianista de Yarmouk’

COMPARTIR

Aquest divendres 1 de desembre, Aeham Ahmad, músic sirià-palestí conegut com ‘el pianista del camp de refugiats de Yarmouk’, presentarà el seu disc ‘Music for hope’ a l’Auditori Escola/Conservatori Municipal de Música d’Igualada. És una iniciativa de l’Associació Catalana per la Pau i l’Ajuntament d’Igualada, que té com a objectiu aportar un bri d’esperança a través de la música, així com sensibilitzar la ciutadania sobre la situació de les persones refugiades.

Nascut a Damasc l’any 1988, Aeham Ahmad va donar-se a conèixer fa uns anys a través de vídeos a les xarxes socials on se’l podia veure tocant el seu vell piano enmig dels carrers buits i els edificis derruïts del camp de refugiats de Yarmouk, a pocs quilòmetres de la capital siriana. Amb el pas dels dies, Ahmad va esdevenir un símbol de resistència contra la barbàrie i la destrucció causada per la guerra.

L’abril de 2015, les forces islamistes de l’ISIS li cremen el piano i es veu forçat a fugir, travessant una de les rutes més transitades pels refugiats (Turquia, Grècia i els Balcans). Actualment resideix a Alemanya, també com a refugiat. El 18 de desembre de 2016, se li va concedir el Premi Internacional Beethoven pels Drets Humans, Pau, Inclusió i Lluita contra la Pobresa.

El concert forma també part de la Campanya d’Acció Humanitària amb les Persones Refugiades a Jordània i el Líban, engegada des de l’Associació Catalana per la Pau (ACP) i en la qual hi col·laboren també la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO i l’Associació Catalunya-Líban, amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i de diferents ajuntaments catalans.

L’acte està organitza’t per l’ACP i l’Ajuntament d’Igualada, amb el suport de la Diputació de Barcelona. L’activitat comptarà també amb la participació del grup Cordes del Món i de l’Escola/Conservatori Municipal de Música d’Igualada, que a banda de participar al concert portaran a terme una activitat pedagògica prèvia.

L’entrada al concert, que serà a les 19:00, és lliure i els assistents hi podran aportar un donatiu voluntari. Tota la recaptació anirà destinada a incrementar el fons assignat a la campanya.

FER UN COMENTARI

*