Inici Destacats Igualada acull 600 jugadors de nou països al tercer SpartaKids

Igualada acull 600 jugadors de nou països al tercer SpartaKids

COMPARTIR

La tercera edició de la SpartaKids, celebrada a Igualada durant la passada Setmana Santa, ha estat la millor del torneig d’hoquei línia, segons els seus organitzadors.

600 jugadors de 9 països diferents (Namíbia, Finlàndia, Irlanda, Regne Unit, Alemània, Suïssa, Eslovènia, Itàlia, i Espanya), 44 equips i 134 partits, sense deixar de banda l’excel·lent nivell esportiu dels seus participants. Tot plegat donen renom a l’esdeveniment i consoliden la seva posició dominant al rànquing de tornejos d’hoquei línia a nivell internacional.

La SpartaKids va inaugurar-se dimecres 28 de març amb la presentació a pista de la majoria d’esportistes que en formaven part. El colors de les samarretes d’equip sobre el blau de la pista plàstica STILMAT conformaren un alegre i acolorit mosaic ple d’il·lusions que predeien que aquest seria un gran torneig. L’actuació de Protons a l’espectacle de Batucada i el parlament de les autoritats, amb presència de les regidores Carme Riera i Patrícia Illa, van donar per inaugurats els quatre dies de partits.

Les categories participants eren U10 (prebenjamins), U12 (benjamins), U14 (alevins), U16 (infantils) i U18 (juvenils). El format escollit és el de lligueta, per posteriorment classificar-se per a quarts i semifinals de dissabte, i finals de diumenge. El nivell esportiu dels jugadors mostra el gran moment de l’hoquei línia a nivell global.

No és estrany que els millors esportistes joves, futurs representants dels seus països als mundials, escullin el torneig d’Igualada per enfrontar-se amb els millors jugadors d’arreu per competir i mostrar la seva vàlua individual i, sobre tot, com a equip.

La classificació final mostra el bon moment dels equips de base dels Skulls d’Almassera, dels quals l’Hoquei Línia Igualada en vol treure aprenentatge per enmirallar-se i fer del seu un club de futur en aquest esport. Els Skulls és un dels clubs més joves a Espanya ja que només competeix des de fa cinc anys, però la forta aposta per la seva pedrera i el suport de les institucions i autoritats locals els ha permès guanyar la lliga i copa de la comunitat valenciana, la SpartaKids 2017, a més de proclamar-se campions a les categories U10 i U12 al torneig SpartaKids d’enguany. D’una altra banda, la selecció de jugadors Warrior Bandits va aconseguir l’or U14, i els africans Namib Sidewinders (NAM) l’or U16. Dels 44 equips participants, els prebenjamins han quedat quarts de la seva categoria, els benjamins vuitens, els alevins quarts i els infantils sisens, mostrant un bon nivell de joc.

La competició es va tancar amb la gran final U18 entre els equips de Midland Mooseheads (UK) i Edera Trieste (ITA). Amb el gol d’Alessandro Rossi, amb assistència d’Axel Cocozza, el partit es va aturar amb el llançament de peluixos i pilotes sota el lema “Una joguina, un somriure” de l’ONG Joguines sense Fronteres. El lliurament de premis va cloure la tercera edició amb l’objectiu en ment i paper de preparar l’esdeveniment més important d’aquest esport l’any 2019.

La candidatura de la ciutat com a Ciutat Europea de l’Esport 2019 es veu reforçada, com no pot ser d’una altra manera, pel suport de l’Hoquei Línia Igualada. Els esportistes, pares i mares, entrenadors i membres de la junta -que obren les portes de l’entitat- s’esforcen any rera any per organitzar esdeveniments i jornades que promoguin la vida esportiva.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*