Inici Societat Igualada acollirà una Setmana de la Moda Solidària

Igualada acollirà una Setmana de la Moda Solidària

COMPARTIR

[Img #2733]El propers dies 13, 14 i 15 de desembre tindrà lloc a Igualada la Setmana de la Moda Solidària, tres dies durant els quals, el 5% dels recursos econòmics recaptats de les vendes es destinaran a projectes solidaris de la comarca. Concretament, són un total de 23 botigues de fàbrica i outlets les que han volgut col•laborar amb aquesta iniciativa solidària.

L’esdeveniment té l’objectiu de promoure el comerç solidari alhora que incentiva la compra de proximitat i per tant, fomenta i dinamitza el comerç i la indústria catalana del sector moda, concretament de la comarca de l’Anoia.

Per a les botigues que no disposen de punt de venda a Igualada l’organització habilitarà espais especials per a l’ocasió a l’edifici de l’Escorxador. L’organització també contempla la ubicació de dos punts d’informació: un estarà a la plaça Cal Font i un altre al mateix Escorxador.

Les botigues adherides fins al moment a La Setmana de la Moda Solidària són: Sita Murt, Linn, Chico, Punto Blanco, Lula Outlet, Genfins, Diktons, J.Simorra, Condor, Aretex, Helmet Dress, Escorpion, Torras, Carlomagno, Lumberton, Taló Ras, Micu Micu, Pierre Cardin, Mescalino, Pulligan, David Valls , Elements i Guasch.

Però no només serà una setmana de compres, l’organització ha programat altres activitats complementàries que sorprendran als visitants. En aquest sentit, s’instal•laran uns inflables a l’espai de l’edifici de l’Escorxador, on els nens i nenes podran jugar a canvi d’una peça de roba que ja no utilitzin o si ho prefereixen també podran aportar 2€, que es destinaran íntegrament a la causa solidària.

D’altra s’han programat unes jornades perquè les entitats socials beneficiàries de la iniciativa presentin els seus projectes i donin a conèixer els seus serveis. Amb aquesta activitat es pretén sensibilitzar a usuaris, comerciants i empresaris.

A més, tots els consumidors solidaris que hagin realitzat una compra superior a 30euros rebran una bufanda exclusiva per la Setmana de la Moda Solidària (fins finalitzar existències). La bufanda, dissenyada pel reconegut dissenyador Josep Abril, ha estat programada per Xavier Prats, teixida per Text51, el fil proporcionat per filatures Sisa i amb la col•laboració de Fitex.

Els projectes beneficiaris de La Setmana Solidària de la Moda són quatre, dos pertanyen a Creu Roja i els altres dos a Càritas Anoia-Segarra. Els projectes de Creu Roja beneficiaris seran el de “Beques Menjador Escolar”: ajuts econòmics perquè els infants més vulnerables tinguin un àpat complert al dia, i el projecte de “Punt d’Atenció Familiar”: ajudes econòmiques a famílies amb dificultats perquè puguin fer front a les despeses bàsiques familiars (lloguer habitatge, calefacció, llum …). Els dos projectes beneficiaris de Càritas són el de “Primeres Acollides de Famílies Necessitades”, l’objectiu del qual és el d’acollir i donar resposta a les persones que pateixen una necessitat o un problema del tipus que sigui i el segon projecte beneficiari és la “Llar d’Acollida per a Dones Maltractades”, un servei d’acollida per a dones i els seus fill i filles víctimes de la violència masclista.

La iniciativa està promoguda per l’Associació Tèxtil Fagepi, entitat que té la missió d’impulsar la competitivitat de les empreses tèxtils de l’Anoia, mitjançant la formació, la innovació, la internacionalització, la representació patronal, la millora d’estratègies comercials i qualsevol activitat orientada a necessitats de sector tèxtil de la nostra comarca, les seves empreses i els seus professionals.

La Setmana de la Moda Solidària compta també amb el suport de Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*