Inici Societat Igualada acollirà una prova de busos sense conductor

Igualada acollirà una prova de busos sense conductor

COMPARTIR

Igualada participarà en una prova pilot per incorporar autobusos sense conductor a les xarxes de bus de Catalunya. Es tracta d’un projecte de l’Associació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) que té l’aval i el suport de la Generalitat. El vehicle, que és 100% elèctric, té capacitat per a dotze persones –sis de les quals assegudes–, disposa de totes les garanties de seguretat i circularà per una zona delimitada específicament.

La prova pilot arriba de la mà de l’empresa francesa Transdev –que participa en el tramvia de Barcelona–. L’AMTU oferirà als ajuntaments catalans la possibilitat de participar en una gira itinerant per experimentar el vehicle públic autònom al seu municipi amb un carril d’una ruta de transport reservat per a la circulació. Aquest demostració servirà per donar a conèixer al conjunt de la població aquest sistema de transport d’alt desenvolupament tecnològic per al desplaçament de viatgers. D’altra banda, la iniciativa pretén conscienciar sobre els canvis econòmics i culturals, en la mobilitat, en la planificació urbanística i en el paisatge.

Tant l’AMTU com la Generalitat han posat en valor que “aquest vehicle exemplifica molt bé com serà la mobilitat del futur: elèctrica, no contaminant i amb vehicles compartits, digitals i connectats”. Així mateix destaquen que “aquesta és la primera ocasió a tot Europa en què municipis mitjans i petits tenen accés a provar el transport públic autònom”. La iniciativa es durà a terme a vuit municipis catalans, entre els quals Sabadell, Terrassa, Roses i Igualada.

Norma Vidal / ACN

FER UN COMENTARI

*