Inici Societat Igualada acollirà un llaç groc humà

Igualada acollirà un llaç groc humà

COMPARTIR

El 18 de maig de 2013, Igualada va ser l’escenari de la creació de l’estelada humana més gran de la història. Més de 2000 persones van participar en una stop motion que va originar unes espectaculars imatges que, gràcies a la seva viralitat a les xarxes, van traslladar arreu del món el missatge d’aquesta iniciativa: la reivindicació del poble català perquè Catalunya esdevingui un estat lliure.

Ara, cinc anys més tard, i en el marc d’una situació d’anormalitat democràtica dins l’estat espanyol i insòlita a l’Europa del segle XXI, sota el setge repressiu dels estaments polític, judicial, policial, mediàtic, etc., al qual l’estat espanyol sotmet el poble de Catalunya, amb la Presidenta del Parlament i altres homes i dones tancats a les presons espanyoles, mancats de llibertat; amb el President de Catalunya i altres catalans i catalanes a l’exili, tots lluny de les seves famílies; amb centenars d’alcaldes imputats, amb centenars de ciutadans (membres dels CDR i d’entitats, mestres i professors, humoristes, tuitaires, músics…) investigats, represaliats, tots ells per defensar els nostres drets i les nostres llibertats, l’Associació Estelada Humana Igualada, entitat sense ànim de lucre que va organitzar l’Estelada Humana el 2013, ha impulsat una nova iniciativa: formar, també amb la participació de gent de totes les edats, el llaç groc humà més gran del món.

L’acte se celebrarà el diumenge 15 de juliol, al matí (de 9 a 11 h, aproximadament) a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada, el mateix escenari de la gran Estelada Humana. Els organitzadors volen que sigui, com fa cinc anys, “una jornada festiva, popular i participativa, amb infants, homes i dones de totes les edats, gent gran, famílies, però també amb un accent reivindicatiu”. En aquest sentit, afegeixen que “volem donar visibilitat i fer sentir el nostre clam contra l’actitud antidemocràtica i repressiva de l’estat espanyol i la defensa dels nostres drets i llibertats. Volem fer arribar als nostres presos i exiliats i als seus familiars que estem al seu costat i que els volem a casa”. Així, des de l’organització remarquen que “els diners recaptats amb les inscripcions es destinaran a l’Associació Catalana pels Drets Civils, entitat creada per les famílies dels presos i exiliats polítics”.

Amb el lema “Revoltats”, els impulsors d’aquesta iniciativa reivindiquen “l’esperit de la mobilització social de l’1-O per transmetre als presos i exiliats polítics que sempre hi serem, ferms, decidits, valents, tossudament alçats fins al final. L’estat repressiu espanyol ens vol empresonats, exiliats, censurats, espoliats, insultats, estomacats, aixafats… i, tanmateix, nosaltres estem emprenyats, indignats, il·lusionats, alçats, emplaçats. Estem… revoltats!!!!” D’aquesta manera, fan una crida a “totes aquelles persones, famílies, voluntaris que van participar fa cinc anys a l’Estelada Humana que repeteixin aquella experiència i aquells que s’ho van perdre puguin viure una jornada festiva i reivindicativa històrica. El 15 de juliol, a Igualada, ens revoltarem!” remarquen.

Un immens llaç groc, testimonis i moltes sopreses

Segons l’Associació Estelada Humana Igualada es necessiten unes 2000 persones per crear el gran llaç groc humà, que s’estendrà al llarg i ample de la plaça de l’Ajuntament d’Igualada, on l’organització té prevista la presència i participació de diverses personalitats i de familiars dels presos i exiliats polítics catalans. També hi haurà animació i “diverses sorpreses” que l’organització no pot desvetllar. Diversos fotògrafs professionals captaran imatges de la construcció del llaç groc humà amb les quals s’editarà un vídeo que els impulsors de la iniciativa pretenen “que sigui tan viral com el de l’Estelada Humana i arribi arreu del món”.

Els voluntaris, un element essencial

Tal com va succeir fa cinc anys amb la realització de l’stop motion de l’Estelada Humana, en què van participar més de 150 voluntaris, aquests tornaran a tenir un paper clau per al bon desenvolupament de la jornada. Per aquest motiu, l’organització fa una crida a totes les persones interessades a ser voluntaris del “Revoltats” que es posin en contacte amb ells a través del correu voluntariat@revoltats.cat

Inscripcions obertes fins el 27 de juny

Ja s’ha obert el període d’inscripcions per participar, el diumenge 15 de juliol, a Igualada, en la construcció del gran llaç groc humà “Revoltats”. Es poden fer per Internet, a través de www.revoltats.cat o, presencialment, a la llibreria Rabell (C/ Santa Caterina, 17, d’Igualada). També es podran fer en persona, del 18 al 22 de juny, de 19 a 21 h, a l’Ateneu Igualadí (C/ Sant Pau, 9, d’Igualada). Les inscripcions es tancaran el 27 de juny. L’organització recomana a tots els interessats en participar-hi, que “s’inscriguin el més aviat possible i no ho deixin per al darrer moment”.

El preu de la inscripció és de 12 € i inclou un pack amb 2 samarretes i 2 gorres amb els colors del disseny del gran llaç groc. L’organització destinarà la meitat de l’import de la inscripció a l’Associació Catalana pels Drets Civils, entitat creada per les famílies dels presos i exiliats polítics com a plataforma d’actuació conjunta, per donar veu als represaliats i suport a les seves famílies, per canalitzar les mostres de solidaritat i suport i per defensar els drets civils i denunciar la vulneració que està portant a terme l’Estat Espanyol.

COMPARTIR

4 COMENTARIS

  1. La influència dels moviments de masses acrítiques de Corea del Nord us ha ben fregit del cervell. Esteu malalts, pobrets, viviu en una fantasia absolutament ridícula. El problema és que els que estem sans us hem de suportar a vosaltres i les vostres escombaries grogues. Espero que tard o d’hora s’us actualtzi el cervell i us adoneu de com sou de patétics.

  2. Tens tota la raó Carles, efectivament fan sortir el ramat amunt i avall a caprici dels seus pastors, alguns dels quals van marxar en una nit de fosca l’endemà d’haver proclamat «no sé que»… perquè cal acabar d’una santa vegada amb tota aquesta gran mentida dels exiliats, són uns fugitius de la justícia, així de clar i català. El moll de l’os de tot plegat és que d’aquesta situació en surten molts vividors i no els convé la normalització i algun alcalde-activista amb interès per escalar càrrecs. Res més eficaç per ells que jugar i segrestar la gent amb les seves emocions i transportar-los a una irrealitat total. Perquè amb bajanades com aquesta iniciativa queda ben clar el nivell que hi ha. Mentrestant poden estar cofois que aquest país ja no té cap entitat bancària amb seu a Catalunya… Penós!

  3. Estaria bé respectar a tothom cosa que no fas pas Carles. Entenc que puguis pensar diferent, però, ens cal comprensió. Deixem d’insultar i fem propostes. Quina és la teva?

  4. Em sembla una iniciativa participativa i familiar que uneix mes a Igualada, espero que feu venir el foraster de tv3 com l’ultim cop :-)…i felicitats a tots els organitzadors.

FER UN COMENTARI

*