Inici Societat Igualada acollirà diumenge un Torneig de la First Lego League

Igualada acollirà diumenge un Torneig de la First Lego League

COMPARTIR

La Fundació Scientia, juntament amb el Consorci Universitari d’Igualada i l’Ajuntament de la ciutat, celebrarà el proper diumenge 18 de febrer al Campus Universitari una nova edició del Torneig Classificatori FIRST LEGO League. FIRST LEGO League és el programa internacional que fomenta les vocacions científiques i tecnològiques entre els joves de 10 a 16 anys a partir de diferents experiències d’aprenentatge que inspiren a més de 365.000 joves a 90 països de tot el món.

Els 150 joves que participaran al torneig de FIRST LEGO League a Igualada han estat treballant durant més de 10 setmanes en equip per dissenyar, construir i programar un robot, així com desenvolupar un projecte científic que solucioni un problema concret que ells mateixos han identificat. Tots els equips presentaran el dia 18 de febrer les seves propostes de solució, i també demostraran que han integrat els valors FIRST LEGO League, columna fonamental del programa.

A FIRST LEGO League el procés és molt més important que el resultat. Es basa en què fan els equips (Projecte científic i Joc de robot) i en com ho fan (Valors FIRST LEGO League). L’essencial és tot el que els joves descobreixen i aprenen mitjançant l’experiència.

Aquest any, a més d’aquest torneig a la ciutat d’Igualada, es celebraran 32 tornejos classificatoris FIRST LEGO League més, i en ells hi participaran 1.900 equips i 2.700 voluntaris. Els equips seleccionats dels Tornejos Classificatoris arribaran a la Gran Final FIRST LEGO League Espanya, que enguany es celebrarà a Logronyo, els dies 10 i 11 de març.

L’aigua, eix temàtic d’enguany

Cada temporada FIRST LEGO League proposa la temàtica del repte que respon sempre a un problema d’actualitat. En aquesta 12a edició de FIRST LEGO League, 15.000 joves espanyols es submergiran al món de la gestió de l’aigua amb el Repte HYDRO DYNAMICS i exploraran on i com trobar-la, com transportar-la, com fer-ne ús i com gestionar-la. En el marc d’aquesta temàtica, Sorea i Aigua de Rigat han volgut sumar-se com a col·laboradors temàtics d’aquesta gran aventura de ciència i tecnologia per a joves al nostre país.

Els més petits de 6 a 9 anys també participen en aquesta aventura a través de la FIRST LEGO League Júnior, que comptarà amb 6 equips al torneig d’Igualada.

Cinc equips anoiencs

Al torneig de diumenge a Igualada hi participaran cinc equips de la comarca de l’Anoia. Un de l’Institut Badia i Margarit d’Igualada, tres del centre Ments Creatives i un de l’Institut de Vallbona d’Anoia.

FER UN COMENTARI

*