Inici Societat Igualada acollirà dissabte el seu segon festival vegetarià

Igualada acollirà dissabte el seu segon festival vegetarià

COMPARTIR

El proper 22 de setembre Igualada tornarà a ser vegana. Després de la bona acollida de l’edició de l’any passat, el 2n Festival Naturveg de la cultura vegana i 100% vegetariana convertirà l’avinguda Països Catalans d’Igualada, a Les Comes i per un dia, en el centre d’atenció de la cultura vegana de la ciutat i de tot el país. Organitza l’Associació d’Establiments Igualada Nord amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada. Des de les 9 del matí a les 9 del vespre, Igualada s’omplirà d’activitats per a tota la família. Així, es podrà gaudir de música en directe, tallers i jocs infantils, degustació, conferències variades i exposició de pintures de diversos artistes locals.

Naturveg 2018 creix amb majúscules amb més de 20 activitats. El veganisme és tot allò que, al segle XXI, es viu amb respecte a l’entorn, als animals, a les persones o al medi ambient. Els actes son gratuits, però es farà una taquilla inversa e benefici dels refugis de recuperació de cavalls ADE, amb un refugi a Rubió i Wildforest amb un santuari de recuperció d’animals ara a Collbató implsat per Paola Calasanz.

Un festival familiar i obert a tot típus de públic, vegans i no vegans. Esport, natura i veganisme confluiran al matí, amb UEC Anoia i una caminada d’uns 8 quilòmetres amb els avituallaments 100% Vegans. A partir de les 10, descobrirem els secrets de la cuina vegana, natural i sana amb una Master Class amb la Sandra Galvé, nutricionista d’Igualada. Més tard, a les 12, un show cooking amb Marta Ramos, diestista, mare de tres fills, que ens ajudarà a planificar els nostres hàbits quotidians i familiars amb perspectiva vegana.

La gastronomia seguirà a les 16,30 amb Opcinatura, Coca Tast, el Cor Verd, Canaletas o el Forn Alemany amb berenar vegà. També la presentació de la nova proteïna vegetal, Heura, un concepte que canvia la percepció dels cuiners. I com a acte principal un show cooking amb la Pilar Ibern. Escriptora, autora de 8 llibres, pionera en la cuina vegetariana, comunicadora, promotora del projecte La Cuina de Gavina. Parlarà de la cuina de la felicitat amb degustació vegana i sense gluten, i presentació un dels seus llibres més celebrats, “1001 receptes veganes per a viure i somriure”. Però el Veganisme no és nomès cuina. És vida i educar. Per això Don Relax ens portarà una xerrada sobre com descansar y dormir de forma natural, amb els especialistes valencians José Manuel Marco i Empar Fayos. I Dekimba i Grup Torxa faran tallers de sensibilització per a infants i adolescents.

A les 11 del matí Joan Bazaga, promotor de la primera fàbrica de cervesa artesana a Igualada, Minairons, farà un tast de les seves cerveses, totes sense productes d’origen animal. I a la tarda, l’enòloga del Celler de vins naturals Mas Bonans de Piera, Mònica Vidal, donarà un xerrada per coneixer les diferències entre
vins vegans, vegetarians i tradicionals.

La jove escriptora i influencer Paola Calasanz parlarà del seu projecte més personal, la Reserva de fauna salvatge Wildforest, ubicat ara al peu de Montserrat. Aldo Alcaraz i Eugenia Prenafreta portaran l’experència d’ADE, històric refugi de recuperació d’equins amb un santuari a Rubió.

I com que el Naturveg és un Festival, tindrem música. Al migdia un vermut acñustic en directe amb el cantautor vallesà David Bitter. I a la tarda l’animació dels Concatrons i a l’escenari dos grups musicals igualadins joves i prometedors, Contracorrent i Les Pastes de la Iaia, dos conceptes festius i divertits de versions.

 

FER UN COMENTARI

*