Inici Economia Igualada acollirà BSTIM, una nova fira professional del tèxtil

Igualada acollirà BSTIM, una nova fira professional del tèxtil

COMPARTIR

[Img #16094]Igualada acollirà l’any 2015 la primera edició de la fira BSTIM, Best Solutions in Textile Manufacturing Fair, un nou certamen professional del sector tèxtil. Aquesta és una iniciativa conjunta de l’Ajuntament d’Igualada, l’agrupació tèxtil local FAGEPI i Fira d’Igualada. Àngels Chacón, tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica del consistori, afirma que “la nostra voluntat és convertir la nova fira en un punt de referència dels professionals del sector, en un primer moment a nivell català i estatal, però arribant en fases posteriors a l’àmbit internacional”.

 

BSTIM serà una cita de professionals i per a professionals. Per això, els estands d’expositors estaran oberts a tallers i productors, per tal que aquests puguin oferir els seus serveis a marques i dissenyadors que estiguin cercant proveïdors. David Garcia, gerent de Fitex, Fundació per a la Innovació Tèxtil, explica que “després de quinze anys en què les marques es van fixar només en el continent asiàtic, ara tornen a valorar els productors europeus i catalans i, per això, el que volem és posar al seu abast un escenari on puguin trobar tota la nostra oferta de manera senzilla i unificada”. De la seva banda, Joan Gabarró, vicepresident de FAGEPI, posa com a referències internacionals d’esdeveniments d’aquestes característiques “les fires Pitti Filati a Florència i Première Vision a París, malgrat cap d’aquestes és tan específica com la que celebrarem a Igualada”.

 

[Img #16095]L’organització de l’esdeveniment l’assumirà Fira d’Igualada, l’escenari serà molt probablement l’antic Escorxador i les dates que s’estan valorant actualment es mouen entre la segona quinzena de febrer o la primera quinzena de març de l’any 2015. Joan Domènech, president de l’entitat, avança que “la voluntat és reaccionar davant una demanda que actualment existeix i no té la resposta adequada i, per això, creiem que BSTIM pot arrencar amb una xifra d’expositors que pot oscil·lar entre els quaranta i els cinquanta”. Precisament, els impulsors treballen per aconseguir el suport i la implicació dels diferents clústers del tèxtil i la moda a nivell català.

 

Un sector que es reactiva

 

Àngels Chacón destaca que aquesta nova fira és “un nou exemple de col·laboració entre els àmbits públic i privat que vol contribuir, concretament, a l’enfortiment i l’augment de la competitivitat del nostre sector del tèxtil”. Al seu parer “el tèxtil i el punt d’Igualada i l’Anoia tenen camp per créixer perquè acumulen moltes dècades d’experiència i, precisament ara, els grans productors tornen a valorar la qualitat del bon producte que sempre s’ha fet fet a Catalunya”.

 

L’Ajuntament d’Igualada ha impulsat durant els darrers mesos diferents iniciatives conjuntes amb el tèxtil local i comarcal, enfocades totes elles a enfortir les empreses existents i, alhora, a captar noves comandes i inversions. El passat mes de gener totes les forces polítiques amb representació a l’Ajuntament van aprovar per unanimitat un Pla de Reindustrialització del Tèxtil, que contemplava diferents mesures d’execució a curt termini com ara iniciatives de promoció i aplicacions per a mòbils, la campanya Igualada Fashion Backstage, Punt d’origen de la moda que promou els actius específics del territori a l’exterior o la creació d’una planta de prototipatge que permeti els tallers locals oferir més i millors productes a les grans marques. Precisament, FAGEPI destacava el passat mes d’abril que, en bona part gràcies a aquestes accions conjuntes, la producció de les empreses locals va experimentar un increment de comandes de 76.000 peces i de més de mig milió d’euros de facturació durant el segon semestre de 2013.

 

També recentment la Càtedra A3 de la Universitat Politècnica de Catalunya, amb seu a Igualada i que fins ara investigava només en el camp de la pell de qualitat, va ampliar el seu camp d’acció. Va passar a anomenar-se Càtedra A3 en Innovació de la Pell, el Tèxtil i la Moda, oferint així una via de contacte directe entre investigació i indústria, fet que contribueix a la millora del producte en les empreses local.

 

La capital de l’Anoia, a més, comparteix amb Mataró des d’aquest any la vicepresidència d’ACTE, l’Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*