Inici Destacats Igualada acollirà la “08700-Nits de Pell i Punt” de la mà de...

Igualada acollirà la “08700-Nits de Pell i Punt” de la mà de la 080 Barcelona Fashion

COMPARTIR

El proper 23 de febrer tindrà lloc la primera edició de la “08700 Nits de Pell i Punt”, un esdeveniment econòmic i cultural impulsat per el Consorci de Comerç Artesania i Moda de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament d’Igualada i l’Agrupació Tèxtil FAGEPI amb la intenció de connectar Igualada amb la passarel·la de moda 080 Barcelona Fashion i reivindicar el talent del territori.

L’activitat principal de la “08700- Nits de Pell i Punt” serà una passarel·la de talent emergent amb la participació del jove dissenyador igualadí Xavier Grados, la dissenyadora catalana especialitzada en punt, Alicia González, i la guanyadora del premi de disseny de la Fira BSTIM en la seva edició 2016, Núria Costa que presentarà una innovadora col·lecció dissenyada amb la seva parella creativa Anne Castro. L’empresa de pelleteria VM La Sibèria, fundada el 1891, tancarà la desfilada amb la seva col·lecció de pell.

La “08700 – Nits de Pell i Punt” acollirà, també, una exposició de productes dissenyats per emprenedors i marques del territori i produïts íntegrament a l’Anoia. El Centre Tecnològic FITEX, el Clúster de la pell d’Igualada, l’Escola Gaspar Camps i l’Escola Milà i Fontanals han contribuït a la creació d’aquest espai d’exposició.

L’acte serà inaugurat pel Conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget, i per Marc Castells en la seva doble condició de representant de la Diputació de Barcelona i Alcalde d’Igualada. Amb aquesta iniciativa, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i la Diputació de Barcelona tenen la voluntat de donar continuïtat al segell 080 impulsant iniciatives i esdeveniments de promoció de la moda que es duen a terme arreu del territori.

L’esdeveniment finalitzarà amb un concert del músic igualadí Pau Sastre que posarà, amb el seu talent musical, el punt i final a una nit en la qual la creativitat i les indústries del disseny de territori que estan vinculades a la moda seran protagonistes. La “08700-Nits de Pell i Punt” tindrà lloc a La Sala, al Cercle Mercantil d’Igualada, i es requerirà acreditació, ja que és un esdeveniment adreçat només a professionals del sector i amb aforament limitat.

Una setmana intensa pel tèxtil anoienc

La “08700 Nits de Pell i Punt” tancarà una setmana plena d’esdeveniments vinculats al sector de la moda. Com a inici, el dimarts 21 de febrer es realitzarà a al Museu de la Pell d’Igualada la “Jornada de sostenibilitat en el sector tèxtil i de la moda”, amb la participació de l’expert en innovació Xavier Marcet, les marques ECOALF i PUNTO BLANCO, la cooperativa TINTGRINT i els centres tecnològics FITEX, LEITAT I EURECAT. Els dies 22 i 23 de febrer tindrà lloc, també a Igualada, la tercera edició de la Fira BSTIM, amb més de 60 expositors i una previsió de 1.000 visitants procedents del sector de la moda i, finalment, la 08700 – Nits de Pell i Punt posarà el punt i final a aquesta setmana de la moda d’Igualada.

Per a més informació sobre l’esdeveniment, pot consultar-se la web www.08700.cat que s’ha dissenyat especialment per a l’ocasió. 08700, Nits de Pell i Punt està organitzat pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament d’Igualada i l’Agrupació Tèxtil FAGEPI i compta amb la col·laboració de BSTIM, Igualada Leather Cluster, Escola Gaspar Camps i el Centre Tecnològic FITEX.

El 080 Barcelona Fashion, “en ruta” per Catalunya

L’estiu passat, l’organització del 080 Barcelona Fashion va anunciar la voluntat de donar continuïtat a la passarel·la al llarg de l’any, a través del suport a esdeveniments i iniciatives de promoció de la moda que s’impulsen arreu del territori català. Amb aquesta voluntat, el passat agost, el Costa Brava Fashion Weekend (CBFW), celebrat a Calonge, va ser el primer dels esdeveniments que va comptar amb el “segell” 080.

Aquesta iniciativa s’orienta específicament a impulsar l’emprenedoria en el sector moda-disseny a tot Catalunya i potenciar el futur del talent. Es previst que en els propers mesos, el 080 Barcelona Fashion sigui present en projectes a altres zones de Catalunya, com el Maresme i Terres de l’Ebre.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*