Inici Societat La identificació genètica dels excrements permet sancionar dos propietaris de gossos als...

La identificació genètica dels excrements permet sancionar dos propietaris de gossos als Hostalets de Pierola

COMPARTIR

A mitjans de gener es va dur a terme una sèrie de recollides de mostres de defecacions d’animals a la via pública als Hostalets de Pierola i, en dos casos, es va poder identificar els seus propietaris i sancionar-los.

Les campanyes de recollides de mostres s’efectuen de manera periòdica pels carrers, tant del nucli com de les urbanitzacions. Cal recordar que les sancions poden ascendir fins als 100€.

El control dels animals de companyia no només es té en compte en l’àmbit de les femtes, sinó també des del punt de vista de la tinença i la conducció dels mateixos. En total, l’any passat, es van haver de fer 12 sancions, 4 d’elles sobre femtes.

Com funciona la identificació mitjançant ADN?

El programa, mitjançant una recollida de mostres i anàlisi posterior d’ADN de les defecacions, permet la identificació de l’animal i del seu propietari. Aquest sistema, que funciona amb un codi QR en relació a cada animal, a més de sancionar les femtes deixades a la via pública, també permet la localització de l’animal en cas de pèrdua i facilita la localització dels propietaris en cas d’abandonament o maltractament.

Com es detecten els propietaris incívics?

Es recullen les mostres (en presència de la guàrdia municipal) de les femtes deixades a la via pública.
Es transporten les mostres i s’analitzen en el laboratori de referència.
Es compara el perfil genètic de la femta amb la base de dades i s’identifica l’animal i el propietari.
El propietari rep la sanció corresponent.

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. No sóc d’aquesta població i jo recullo les femtes, però no sé si aquest sistema és fiable. Les femtes que es recullen poden estar contaminades de rastres de femtes anteriors d’altres gossos, perquè encara que les recullis pot quedar una petita resta no visible als ulls però sí al microscopi.
    Llavors pot ésser susceptible a ser multat algú que hagi recollit la femta del seu gos anteriorment també…
    Potser és que miro massa el CSI 🙂

FER UN COMENTARI

*