Inici Societat Els Hostalets de Pierola s’afegeix al ‘Camí ramader de Marina’

Els Hostalets de Pierola s’afegeix al ‘Camí ramader de Marina’

COMPARTIR

El ‘Camí de Marina’ és un recorregut d’aproximadament dos-cents quilòmetres entre les pastures d’estiu de la Cerdanya i les d’hivern del Penedès, que transita per les terres intermèdies del Lluçanès. Connecta la Cerdanya francesa amb les comarques de la Cerdanya, el Ripollès, Osona, el Moianès, el Bages, l’Anoia, l’Alt Penedès i el Garraf. Transita per més de cinquanta municipis, entre aquests El Bruc, Cabrera d’Anoia, Els Hostalets de Pierola i Piera.

El ‘Camí ramader de Marina’ és un projecte que vol preservar, potenciar i divulgar la ruta transhumant que ha permès el moviment de ramats entre el Pirineu oriental i el litoral al Penedès i el Garraf, per esdevenir, en l’actualitat, una ruta turística que promocioni i dinamitzi turísticament l’àrea per on passa la ruta, tot seguint criteris de sostenibilitat econòmica, social, cultural i ambiental.

La primera prova pilot de la ruta s’efectuarà durant l’any 2019 i es desenvoluparà l’itinerari entre Els Hostalets de Pierola i Vilanova i la Geltrú. Aquest itinerari també passarà per altres municipis de l’Anoia com Piera i Cabrera d’Anoia.

Els Ajuntament de Llívia, Lluçà i Santa Margarida i els Monjos, conscients del potencial per al desenvolupament sostenible del territori que representen els camins de transhumància, han liderat aquest projecte, al que ara se suma els Hostalets de Pierola.

L’Associació de municipis del ‘Camí ramader de Marina. De la Cerdanya al Penedès’ va ser presentada a Olost, amb la presència de la Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà.

FER UN COMENTARI

*