Inici Destacats Els Hostalets de Pierola multarà els propietaris incívics de gossos a través...

Els Hostalets de Pierola multarà els propietaris incívics de gossos a través de l’ADN dels excrements

COMPARTIR

L’Ajuntament dels Hostalets de Pierola ha iniciat la identificació genètica dels animals de companyia per lluitar contra l’incivisme. Es preveuen sancions fins a 60 €.

Durant l’any 2017, l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola va presentar el programa d’identificació genètica dels animals de companyia i es va establir la base de dades de l’ADN dels animals censats al municipi. A partir d’aquest mes de gener s’iniciarà la recollida i anàlisi de mostres a la via pública.

El programa, mitjançant una recollida de mostres i anàlisi posterior d’ADN de les defecacions, permet la identificació de l’animal i del seu propietari. Aquest sistema, que funciona amb un codi QR identificant a cada animal, a més de sancionar les femtes deixades a la via pública, també permet la localització de l’animal en cas de pèrdua i facilita la localització dels propietaris en cas d’abandonament o maltractament.

El procediment per a detectar els propietaris incívics comença amb la recollida de mostres d’excrements a la via pública, en presència de la guàrdia municipal. Després es transporten les mostres i s’analitzen en el laboratori de referència. Es compara el perfil genètic de la femta amb la base de dades i s’identifica l’animal i el propietari, que rep la sanció corresponent.

FER UN COMENTARI

*