Inici Societat Els Hostalets de Pierola estrenarà poliesportiu cobert l’any vinent

Els Hostalets de Pierola estrenarà poliesportiu cobert l’any vinent

COMPARTIR

El proper mes d’abril s’iniciaran les obres de construcció de la nova instal·lació poliesportiva dels Hostalets de Pierola, que duraran entre 6 i 8 mesos.

El proper 8 de febrer a les 19h a l’auditori de Cal Figueres, se celebrarà una presentació pública i oberta a tots els veïns dels Hostalets de Pierola que vulguin conèixer el projecte.

Durant la Junta de Govern pública celebrada el passat 25 de gener, el govern local dels Hostalets de Pierola va aprovar el projecte executiu per a la construcció del nou pavelló poliesportiu cobert, tipus PAV-2.

El pavelló se situa sobre l’antiga piscina en desús, simètricament disposat i a la vertical de l’edifici existent, s’agafa un espai de les antigues pistes de tenis, manté superfície suficient per al condicionament de tres pistes de pàdel i espai esportiu complementari al pavelló. El complex esportiu es completarà amb la pista esportiva del davant.

Es proposen dos accessos principals diferenciats al poliesportiu municipal. Un nou accés a peu de pista del poliesportiu, des del carrer Doctor Trueta, a la cantonada amb el carrer 11 de Setembre. Aquest accés es planteja per a les ocasions on s’utilitzi el poliesportiu per a festes, concerts i altres actes, on hi puguin entrar vehicles per descarregar material. Es concep com un gran espai obert actuant de vestíbul per a esdeveniments assenyalats, on s’hi podria ubicar un bar, consignes, taquilles, etc.

L’altre accés independent des del carrer del Dr. Trueta, i a peu pla, donant entrada al poliesportiu per la planta superior (grades) i assegurant una bona accessibilitat per les persones amb mobilitat reduïda, amb espais de terrasses i la possibilitat d’ús del bar del poliesportiu.

Una coberta sinuosa autoportant, amb estructura molt senzilla, cobreix la pista. Entre la pista i l’antic edifici hotel es disposen els serveis generals amb accés a peu pla i zones de serveis i vestuaris a sota, a peu de pista .

L’edifici s’organitza en dues plantes. La planta d’accés integra totes les dependències públiques dels espectadors, les grades, un bar i la sala auxiliar. També integra un espai de recepció, control i gestió.

La planta pista integra els vestidors i les dependències de la pista
poliesportiva, amb recorreguts diferenciats de peus nets i peus bruts. Els vestidors faran les dependències de filtre.

El poliesportiu es planteja com un equipament que forma part del complex municipal, al voltant d’aquest s’agruparien totes les activitats esportives i es centralitzarien tots els serveis, donant servitud a la pista poliesportiva de dimensions 44x22mts, segons directrius del Consell Català d’Esports.

El programa inclou els vestidors col·lectius, vestidors per a grups i tècnics – àrbitres, magatzems, instal·lacions; però també uns vestidors per als jugadors de pàdel de les pistes annexes. Aquests vestidors, que inclouen també un lavabo, tenen un accés independent a l’exterior, sense interrompre l’activitat de la pista esportiva. Es podrien utilitzar també com a camerinos per als artistes en concerts o actuacions puntuals.

Com a complement a aquest equipament esportiu es proposen dues sales polivalents annexes d’una superfície de 96m2 aproximadament, per fer activitats dirigides o disposar d’un gimnàs o tatami. Una d’aquestes sales, en una primera fase, s’utilitzaria com a bar, gestionat de manera independent al pavelló, amb la possibilitat d’utilitzar la terrassa existent en l’àmbit d’accés. En els dos casos es tractaria d’espais oberts, lluminosos i relacionats amb l’esport.

La inversió prevista per tal de fer realitat aquest projecte és d’1.300.000€.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*