Inici Bàsquet Homenatge als 40 anys del Club Bàsquet Igualada

Homenatge als 40 anys del Club Bàsquet Igualada

COMPARTIR

El passat dijous 22 d’abril va tenir lloc la presentació del llibre «Club Bàsquet Igualada, 40 anys. 1980-2020», que s’ha editat en motiu del quarantè aniversari del club i que ha suposat recuperar la memòria del club. Un llibre sobre el passat i el present del CBI, explicats a través de 40 conceptes de bàsquet, amb records que reconstrueixen la memòria dels quaranta anys de vida del club, des del 1980 fins el 2020.

L’acte va tenir lloc al saló de sessions de l’Ajuntament d’Igualada i va ser presidit per l’Alcalde Marc Castells, que va obrir l’acte. En la part institucional hi van participar a més del propi Alcalde, Oriol Marcè, subdirector Gral. D’Activitats Esportives i Infraestructures; Lluís Vergés, directiu Federació Catalana de Bàsquet i Jordi Balsells, president del CBI. Tots van tenir paraules de reconeixement per al club i per la gran trajectòria que ha portat a tenir 28 equips, 14 femenins i 14 masculins. El president del club, Jordi Balsells, va destacar l’enorme tasca que ha suposat fer la recerca de la documentació del llibre amb un especial agraïment a la vicepresidenta del club, Neus del Rio, també present a l’acte.

La segona part va estar conduida pel periodista Marc Vergés, que va introduir els dos capitans dels primers equips del CBI, masculí i femení, els esportistes Jordi Torres i Carlota Carner, que van explicar les seves sensacions i responsabilitats com a capitans. Després van intervenir uns convidats de luxe, els tres fundadors del club: Francesc Alcoberro, Josep M Soteras i Josep Ma Ollé, que van destacar la gran evolució del club en aquests anys, amb un reconeixement a l’actual junta directiva. Per acabar, dos petits jugadors de l’Escola de Bàsquet fan entregar un exemplar del llibre a cada fundador.

L’Alcalde va cloure l’acte amb un especial reconeixement a la tasca de mantenir un club com el CBI per la ciutat.

La Federació Catalana de Bàsquet també reconeix la trajectòria del club

La setmana anterior, Ferran Aril, president de la Federació Catalana de Bàsquet va entregar una placa commemorativa dels 40 anys del club al president Jordi Balsells i la vicepresidenta Neus del Rio en una recepció que va tenir lloc a la mateixa seu de la Federació. En aquest acte, els directius del CBI van obsequiar-los amb un exemplar del nou llibre.

El llibre ha tingut un gran èxit en la seva prevenda i pràcticament no n’han quedat exemplars. Una mostra del suport que aficionats del bàsquet i del club han donat a aquesta iniciativa. En els propers dies, el club farà entrega de tota la documentació recollida a l’Arxiu Comarcal de l’Anoia.

FER UN COMENTARI

*