Inici Poliesportiu Héctor Colom, primer veterà al Triatló olímpic del Pont de Suert

Héctor Colom, primer veterà al Triatló olímpic del Pont de Suert

Aquest diumenge es va celebrar una nova edició del triatló Pont de Suert sobre distancia olímpica amb 1500m natació, 39km ciclisme, 10 km de cursa a peu. Aquesta prova és considerada una de les triatlons més boniques del circuit català de triatló pels seus recorreguts i paratges, a més de tenir una molt bona organització i molts voluntaris sempre animant i pendents de tots els participants. A més aquest any tenia l’al·licient que era classificatori pel campionat de Catalunya elit, fet que va fer que la prova tingués un altíssim nivell.

[Img #23492]

La prova va començar a les 8.45h en un dia assolellat i molt calorós, amb una temperatura de l’aigua de 21º que va fer que l’ús del neoprè sigués opcional. Els triatletes van fer 2 voltes de natació per completar els 1500 metres al fantàstic llac de la població. A continuació, i com en les darreres edicions el tram de ciclisme consistia en una única volta de 39km amb circuit d’anada i tornada de per la carretera de Pont de Suert direcció Boí Taüll. Un circuit de ciclisme dur i exigent però alhora molt maco que va permetre a tots els participants gaudir d’unes vistes i paratges fantàstics. Per acabar, els participants van haver de recórrer quatre voltes al circuit de cursa a peu pels voltants del riu per completar els 10km. Els guanyadors de la prova foren Nan Oliveres, del CE Where is the limit; i Marta Sanchez, del CN Vic ETB.

13a posició per equips

Pel que fa als components de l’equip igualadí, destacar la nombrosa participació de l’equip i els bons resultats de tots els components, que va permetre classificar a l’equip en una excel·lent 13a posició de la classificació general d’un total de 30 equips classificats. A nivell individual destacada actuació d’Hector Colom que va classificar-se 1r de la seva categoria i 25è de la classificació general.