Inici Societat La Guàrdia Civil lliura les claus de l’antiga caserna de Calaf, que...

La Guàrdia Civil lliura les claus de l’antiga caserna de Calaf, que serà la biblioteca ‘1 d’octubre’

COMPARTIR

Després de més de 10 anys, l’Ajuntament de Calaf ha recuperat definitivament l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, que es convertirà en la biblioteca “1 d’octubre”.

Des de l’any 2005 que els diferents equips de govern municipal havien fet tràmits i intents per tal de recuperar el terreny i les instal·lacions de l’antiga caserna sense èxit. Es demanava al Ministeri de l’Interior que en fes una cessió, però aquest, a través de l’empresa que gestiona els seus immobles, Gestora de Infraestructuras y Equipamientos de la Seguridad del Estado (GIESE), havia posat els habitatges a la venda i en reclamava la compra a l’Ajuntament.

Finalment, l’opció del govern de Junts per Calaf, va ser arribar a un acord pel preu i el passat 17 de juliol, el Ple de Calaf va aprovar una modificació del pressupost per poder fer front a la compra de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil. El preu acordat amb el Ministeri de l’Interior va ser de 56.823,46 euros, fixat a partir de l’estudi encarregat per l’Ajuntament i fet per l’empresa Arkus. Arquitectura i Enginyeria, el va valorar en 79.785,22 euros, dels quals se’n van descomptar 22.961,76 euros equivalents a les 88.000 pessetes de donació que en el seu dia van fer els ajuntaments de la zona per a la construcció de la caserna.

L’actual equip de govern de Calaf ara estudiarà l’estat del terreny i l’equipament per valorar si es pot restaurar o bé si és més barat ensorrar-lo i tornar-lo a construir, ja que aquest es troba en un avançat estat de deteriorament.

Pel que fa al seu ús, l’objectiu és aprofitar l’antiga caserna per a la futura biblioteca pública municipal, ja que actualment aquesta és molt reduïda i es troba dins les instal·lacions de l’Institut. A més, simbòlicament, aquesta tindrà el nom “1 d’octubre”, ja que aquesta va ser la proposta que va fer la Comissió del Nomeclàtor de Calaf -formada per onze persones de la vila, entre historiadors i representants d’entitats culturals- i aprovada pel Ple.

FER UN COMENTARI

*