Inici Societat Els grups psicoeducatius de centres d’atenció primària ajuden 40 anoiencs amb depressió

Els grups psicoeducatius de centres d’atenció primària ajuden 40 anoiencs amb depressió

COMPARTIR

“Trobar persones que han tingut els mateixos problemes que jo, m’ha ajudat a veure els problemes d’una altra manera.” “He trobat comprensió, suport i eines per integrar-me en el dia a dia.” “He après a relativitzar i prendre’m les coses amb més calma i perspectiva.” ”Poder compartir experiències amb altres persones és molt positiu i, a més, amb això neix una relació grupal fora del CAP.”

Aquestes són algunes de les valoracions que fan els participants de l’activitat grupal de psicoeducatius, que es duu a terme en diversos centres d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut. L’activitat està destinada a persones amb ansietat i/o depressió lleu o moderada, per treballar en grup i integrar recursos que ajuden les persones a adaptar-se, de la millor manera possible, a diferents situacions personals.

Als CAP del Bages, Anoia i Osona més de 130 persones han participat en grups de psicoeducatius durant el primer semestre de 2018. Al Bages, hi ha hagut una setantena de persones, a l’Anoia, aproximadament, 40, i a Osona, una vintena.

Els grups psicosocials han demostrat els beneficis com a complement o alternativa al tractament farmacològic en persones que han estat diagnosticades de trastorns mentals lleus o moderats, com l’ansietat o la depressió. La funció d’aquests grups és ajudar les persones participants a gestionar sentiments com la frustració, el patiment, la por o el dol, perquè aprenguin a afrontar emocions sense necessitat de medicació o amb una dosi inferior de medicació. A més, en aquestes activitats, els participants poden compartir la seva situació amb persones que estan en situacions similars, explicar les seves experiències i donar-se suport per superar-les.

Les persones interessades poden demanar informació als seus metges i infermeres de referència als centres d’atenció primària.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*