Inici Societat Un grup de voluntaris neteja abocaments incontrolats a La Torre de Claramunt

Un grup de voluntaris neteja abocaments incontrolats a La Torre de Claramunt

COMPARTIR

El passat diumenge 29 de gener, a iniciativa d’alguns veïns del municipi i amb el recolzament de les regidories de Governació i Medi Ambient de l’Ajuntament de la Torre de Claramunt, va tenir lloc la primera actuació del grup de voluntaris ambientals de La Torre de Claramunt. Es tracta d’una activitat inicialment programada pels caps de setmana on persones voluntàries equipades amb armilles identificatives i guants, amb l’ajut dels vehicles i material de treball de la brigada municipal, faran recollida de punts prèviament seleccionats del territori, on hi ha abocadors incontrolats de residus.

Aquest grup de persones està coordinat pels responsables i regidors de les regidories de Governació i Medi Ambient de l’Ajuntament, Lourdes Cordón i Xavier Comes, i que mitjançant un grup de whatsapp planifiquen i coordinen les actuacions a realitzar així com les dates.

El passat mes de gener es van iniciar les actuacions d’aquest grup amb la neteja de tres punts d’abocaments il·legals en zones rústiques molt properes al sector est de Pinedes de l’Armengol, i en concret, es van recollir plàstics, cartrons, fustes de palets i restes de mobiliaris de cuina i una important quantitat de runa i restes de materials de construcció.

La satisfacció per part dels voluntaris que van participar en aquestes tasques era evident després de l’esforç realitzat, ja que els punts d’actuació van quedar completament recuperats, així es preveuen futures matinals en propers caps de setmana.

El grup és obert a totes aquelles persones que vulguin fer-se voluntaris i posar el seu granet de sorra en la cura del nostre entorn. Per participar en futures actuacions del grup de voluntaris ambientals i ser inclòs al grup de whatsapp només cal contactar amb mejiasnm@diba.cat.

Des de l’Ajuntament es vol fer una crida a aquells que tenen comportaments incívics però també una crida a la conscienciació per tal de tenir un entorn net i endreçat, així si detecteu algun abocament fora de lloc, feu-ho saber a l’Ajuntament per tal de poder actuar.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*