Inici Destacats El Grup Mal-Llamp d’Igualada prepara el seu 30è aniversari

El Grup Mal-Llamp d’Igualada prepara el seu 30è aniversari

COMPARTIR

El Grup Mal-Llamp d’Igualada ha encès la metxa de les activitats que commemoraran el seu 30è aniversari. Al llarg d’aquest any 2019, la colla de diables té previst organitzar vàries activitats per celebrar l’efemèride.

El diumenge 20 de gener, coincidint amb la celebració dels Tres Tombs, la colla va participar amb un carruatge propi que va servir per anunciar l’aniversari a tota la ciutat. Els petits de la colla van il·lusionar-se amb la proposta, fins al punt que tots plegats s’hi van apuntar i, en grups de deu, cadascun va poder participar en un dels tombs de la festa.

De cara al 6 de juliol, la colla està treballant en l’organització d’una trobada de bèsties i diables al barri de Santa Caterina, mentre que a l’agost serà l’encarregada de coordinar el correfoc de Festa Major. S’esperen moltes sorpreses. Així mateix, cap a final d’agost/principi de setembre també s’organitzarà una exposició commemorativa dels 30 anys de foc.

Fundat el 1989, el Grup Mal-Llamp va néixer al cor d’Igualada, al barri de Santa Caterina, Carme i Travessies. Allí va ser on hi va néixer precisament el primer drac, el Mal-Llamp, que anys més tard acabaria donant nom a la colla. Més endavant van arribar el Flameus (1993), amb una estrena espectacular baixant encès des del balcó de l’Ajuntament d’Igualada amb tirolina, les figures del Cabró i la Diablessa, i la temible Voraxcis (2009), una temible mantícora devoradora d’homes i tot tipus d’ésser de carn i ossos, amb cos de lleó, rostre humà, ales de ratpenat i cua d’escorpí, i que justament enguany celebrarà el seu 10è aniversari. Des del primer moment la colla també va dotar-se d’una secció de gralles i tabals, i el 2012 també van aparèixer els diables i tabalers petits.

Tots junts, doncs, conformen una gran colla amb més d’un centenar d’integrants amb molta empenta, que han portat el nom d’Igualada per multitud d’indrets, tant de Catalunya com de l’estranger, com per exemple a Itàlia.

El Mal-Llamp! Un drac ferotge… o no tant

De tres metres de llargada, tres d’amplada i dos d’alçada, 80 quilos de pes i 8 punts de foc, el drac Mal-Llamp és una bèstia imponent. Però participar en correfocs és una tasca realment esgotadora, i el 1999 la colla va decidir instal·lar-li unes rodes per fer-lo més manejable. A causa precisament de la seva edat, el drac que dóna nom a la colla ja no participa als correfocs, sinó que només surt a la cercavila menuda del dilluns de Festa Major recollint les pipes dels nadons que ja s’han fet grans. El drac que va néixer com una bèstia ferotge, actualment ajuda els més menuts a superar una de les seves primeres pors, esdevenint així un símbol d’allò més entranyable per a moltes famílies de la ciutat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*