Inici Destacats El grup Laude celebra aquest dissabte els seus 25 anys

El grup Laude celebra aquest dissabte els seus 25 anys

COMPARTIR

Laude, grup musical de la parròquia de Santa María d’Igualada celebra els 25 anys amb un concert festiu el dissabte 30 de març
L’any 1993, la parròquia es va plantejar la necessitat d’impulsar una renovació de les celebracions litúrgiques. Amb el suport del rector Mn. Joan Raurell i de Mn. Joaquim Fàbregas, es va iniciar un projecte amb un grup de joves amics de diverses corals i de l’escola.

L’eix central de l’activitat era l’animació musical de l’eucaristia del diumenge al vespre. El projecte va començar el primer diumenge d’Advent del curs 1993-1994 i va ser un èxit ben aviat perquè va esdevenir un punt de trobada dels joves. La celebració va anar creixent fins a omplir bona part de l’església gran.

Sovint, després de la missa el grup acabava la festa compartint sopar i fent música al carrer, interpretant tot tipus de músiques populars i erudites, objecte de gaudi per a tots.

Laude també ha participat altres celebracions, misses i ordenacions, casaments, confirmacions, primeres comunions, benediccions de rams, comiats, festivals de música cristiana, pregàries, convivències, assajos i actuacions en diversos llocs.

De manera ininterrompuda durant aquests 25 anys, el grup ha seguit animant aquesta celebració fins a dia d’avui, i ha comptat amb la participació de més de 120 joves. Hem compartit el projecte amb diversos rectors, Mn Salvador Mundó, Mn. Josep Massanna i ara Mn. Eduard Flores.

Fruit de l’activitat del grup, Laude ha transmès l’amor per la música i creiem que també molts altres valors universals com la generositat, l’amistat, la solidaritat i el respecte. Bona part dels joves han esdevingut músics en diverses facetes, i també alguns han seguit un camí compromès amb els valors cristians.

Els fidels de Santa Maria que durant els anys han seguit el grup amb entusiasme donen fe de la tasca de Laude. Com molts han manifestat obertament, la música els ha obert el cor i els ha ajudat a seguir el missatge de les celebracions amb plenitud.

Laude ha tingut sempre una gestió col·legiada, i assembleària sense òrgans de direcció. Cal reconèixer però la tasca dels qui han preparat les celebracions, repertori i direcció musical, així com també l’animació del grup, i també la de molts altres col·laboradors amb qui hem comptat de forma totalment desinteressada.

Laude es projecta al futur amb una nova perspectiva; de tots es sabut que les esglésies no estan gaire plenes, més aviat bastant buides, i una mica de música, encara que sigui bona, no es la pedra troncal del que necessita l’església. Molts joves no reconeixen en aquesta església aquells valors que anhelen, sovint també perquè desconeixen el fons de l’evangeli de Jesús, i tampoc l’església sap com explicar-se ara que la velocitat del món i dels esdeveniments no permeten la contemplació assossegada dels misteris i ens porten a cercar un resultat immediat i positiu.

Per això la nostra proposta es destil·lar el que es essencial en el grup per a aportar-ho allà on ens acullin, sigui a la missa del diumenge o en altres espais on hi hagi algú obert a escoltar. Aportem el que tenim, els valors dels que hem parlat, generositat, amistat, solidaritat, respecte i si es possible, bona música que arribi al cor.

Ho celebrarem aquest dissabte 30 de març a les 6 de la tarda amb un concert festiu a la basílica. Agraïm ja d’entrada a en Xavier Morlans la seva participació com també a tots els altres amics que ens acompanyin, músics, cantants i públic.

L’entrada es lliure.

Grup Laude

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*