Inici Destacats El grup Doga traslladarà a Castellolí una de les seves empreses

El grup Doga traslladarà a Castellolí una de les seves empreses

COMPARTIR

L’empresa catalana del sector d’automoció Doga instal·larà al sector industrial de Can Parera de Castellolí una de les empreses del grup, Doga Parts. Aquesta unitat és la responsable del grup per a la comercialització a nivell mundial de recanvis d’automoció.

Segons ha explicat el director general del grup Doga, Toni Garcia, la divisió treballa actualment a Esparreguera però opten per Castellolí perquè era el lloc més proper a la seva ubicació actual i per canviar «per falta d’espai i perquè la configuració actual és en diferents pisos i a Castellolí serà una única nau més operativa».

El terreny a on s’ubicarà, adquirit a través de l’empresa especialitzada en desenvolupament de projectes industrials i serveis d’enginyeria Grup Engind, és un conjunt de 8 parcel·les amb una superfície de 9.825 m2. Engind construeix la nau que llogarà posteriorment a Doga, que invertirà més d’un milió d’euros en equipar-la.

Actualment la divisió treballa des d’Esparreguera i la intenció és traslladar-se a finals d’aquest mateix any 2019 a Castellolí. La plantilla actual, d’entre 17 i 18 treballadors, preveu ampliar-se fins a la trentena «en dos o tres anys», segons Toni Garcia.

Doga Parts subministra recanvis del sector de l’automoció i ubicarà a Castellolí el seu call center i un magatzem amb 14.000 referències que se serviran de forma que la comanda surti en un màxim de 3 hores i que abans de 24 hores hagi arribat al lloc de destinació.

La notícia s’ha donat a conèixer aquest dimecres després que el passat mes de desembre s’anunciés la instal·lació a Can Parera de l’empresa del sector alimentari Frime Barcelona i que l’Incasòl ja avancés que Grup Engind havia adquirit uns terrenys per destinar-los a una empresa d’automoció. La nau logística de Doga, d’una sola planta, estarà operativa a finals d’aquest 2019, tindrà 5.200 m2 de sostre i suposa una inversió superior al 3 milions d’euros.

Doga Grup és una empresa catalana nascuda l’any 1958 que actualment té fàbriques a Xina, Índia, Itàlia i Polònia, i seus no productives als Estats Units, Mèxic i Brasil. Ha facturat més de 150 milions d’euros al 2018 i disposa d’una plantilla de 1.050 treballadors. Dissenya, fabrica i exporta arreu del món components d’automoció, d’entre els quals destaca un producte estrella que els ha donat el lideratge mundial, l’eixugaparabrises.

Unitat de la Conca d’Òdena per a la recerca d’inversions

L’anunci l’ha fet aquest matí a l’Ajuntament de Castellolí la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, l’alcalde de Castellolí, Joan Serra, el president de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena, Marc Castells, i el director general de Doga Grup, Toni Garcia, acompanyats dels alcaldes de la Conca d’Òdena.

L’alcalde de Castellolí Joan Serra ha agraït l’esforç de tots els qui han fet possible que es materialitzés la instal·lació de Doga; l’Oficina de Captació d’Inversions de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, al promotor Engind, l’Incasòl i, evidentment, l’empresa que ha apostat per Castellolí. També ha explicat que “el fet de tenir equipaments de país com el Campus Motor i el circuit Parcmotor, poder sumar-hi grans inversions privades com les d’Octagon i Cellnex Telecom al Circuit i ara també la instal·lació de Doga a Can Parera consoliden Castellolí i la Conca com a territori especialitzat en tecnologia de l’automoció”.

En l’acte també ha intervingut la Consellera d’Empresa i Coneixement Àngels Chacón, que ha agraït i felicitat a les empreses que, com Doga, generen riquesa i llocs de treball. Chacón ha explicat que “des del govern s’ha fet una important tasca per censar tots els polígons del país i conèixer el seu grau d’ocupació, electrificació, i l’abastament de serveis com el gas i la fibra”. Amb aquestes dades a la mà, l’Anoia disposa encara d’un 40% de sòl industrial disponible i, per tant, “cal sumar esforços per atreure més empreses, especialment les que generin valor afegit”, ha reblat la consellera.

La consellera d’Economia també ha explicat que l’àrea metropolitana pateix actualment una «certa saturació» i és complicat trobar grans parcel·les per tal que s’hi puguin instal·lar empreses. Això, segons ha dit, suposa l’expansió del radi cap a d’altres zones com l’Anoia, amb «excel·lents» comunicacions.

Per la seva banda, el president de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena i president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha destacat que l’anunci d’avui ha estat “fruit de la capacitat de treballar plegats tots els alcaldes de la Conca per atraure indústries, que són el futur d’aquest territori i del país”. Castells també ha alertat que s’estan acabant les grans parcel·les de sòl industrial disponible i que caldrà treballar conjuntament amb la Generalitat de Catalunya per generar-ne més.

El director general de Doga Grup Toni Garcia ha intervingut en l’acte per explicar els motius que els han dut a escollir Castellolí per a instal·lar la seva empresa: “una bona comunicació amb Barcelona i l’aeroport a través de l’autovia A2”, així com “la proximitat amb la seu central de Doga a Abrera i amb la divisió Doga Parts d’Esparreguera”.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*