Inici Societat El Gran Recapte només acceptarà donacions virtuals

El Gran Recapte només acceptarà donacions virtuals

COMPARTIR

La 12a edició del Gran Recapte serà molt diferent de les anteriors edicions: no hi haurà caixes davant les caixes dels supermercats i només s’acceptarà donacions virtuals. Enguany la iniciativa solidària és «més necessària que mai», ha assegurat en roda de premsa la presidenta de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, Roser Brutau, que ha detallat que la demanda d’aliments a l’entitat ha incrementat un 40% arran de la pandèmia. De fet, el director de l’entitat de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, diu que estan «espantats davant els pròxims mesos» perquè els indicadors mostren que la situació «es pot agreujar» i alerta que han reduït de 12 a 7 els quilos d’aliments que reparteixen mensualment per persona.

A causa de la pandèmia, els Bancs dels Aliments han hagut de reformular la campanya del Gran Recapte eliminant la recollida física d’aliments a les portes dels mercats i supermercats. De fet, enguany la campanya es digitalitza «per minimitzar el risc de contagi» i se suprimeix «la classificació dels aliments recaptats» perquè, a parer dels organitzadors, és «inviable».

Per aquesta raó en aquesta edició només hi haurà un terç del voluntariat d’altres anys, que es repartiran en 600 punts de recollida situats tant en supermercats com en mercats. Concretament els Bancs dels Aliments busquen 9.000 persones perquè estiguin a les entrades dels establiments informant els clients de què poden fer donacions. Només n’hi haurà dos en cada entrada de supermercat i els clients podran adquirir bons d’entre 3 i 50 euros, ha explicat en roda de premsa Sabine Hindersin, responsable de les campanyes solidàries del Banc dels Aliments, tot afegint que també podran escollir ells la quantitat que volen aportar.

La recollida d’aliments virtual es podrà fer del 16 al 21 de novembre a les caixes dels supermercats i comptarà amb el suport de voluntaris els dies 20 i 21 de novembre. Encara que enguany no calguin tants col·laboradors, la presidenta de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments ha animat a tothom a ser «televoluntaris» i a fomentar que la gent faci donacions. «En el Gran Recapte d’enguany tots podem ser voluntaris», ha conclòs tot animant a la gent a difondre la campanya a través de les xarxes socials.

L’altre gran canal de donació serà la web dels Bancs dels Aliments, www.granrecapteonline.com, i els fons aconseguits es destinaran a la compra i distribució de queviures. A més, aquest any s’incorpora també el canal de pagament BIZUM que amb el CODI 33596 pretén agilitzar les donacions des del mòbil i arribar a un públic més ampli.

«Ens trobem en una emergència en què ha emergit tota la precarietat», ha resumit Fatjó-Vilas tot afegint que l’edició d’aquest any és un «gran repte». De fet la campanya publicitària del Gran Recapte d’aquest any resumeix així la situació actual: «la nova realitat és una nevera buida».

Carola López / ACN

2 COMENTARIS

  1. El gran recapte solo quiere decir el fracaso y la miseria social que se esta viviendo en todo el pais, unos lo ven como un trinfo pero yo lo veo como una pena que la gente tenga que mendigar para sobrevivir

  2. Y muchos van a pedir comida, mientras tienen unos buenos coches y unos buenos moviles… si no se tiene para comer… como se mantienen los coches y los moviles?
    Lo que hay que hacer, es un reparto justo y ajudar a quien realmente lo necesita.

FER UN COMENTARI

*