Inici Societat El Gran Recapte d’Aliments supera els 3 milions d’euros en donacions

El Gran Recapte d’Aliments supera els 3 milions d’euros en donacions

COMPARTIR

El Gran Recapte d’Aliments 2020 ha superat els 3 milions d’euros en donacions per comprar productes alimentaris per a la gent més necessitada. «El primer balanç estimat indica que la recaptació del Gran Recapte estaria per sobre dels 3 milions d’euros, cosa que representaria un 45% del que es va aconseguir l’any 2019. Ja s’han iniciat les compres d’aliments. Mil gràcies a voluntaris i donants!!», ha confirmat el Banc dels Aliments. Els donatius econòmics es poden continuar fent en línia fins al 16 de desembre. El Gran Recapte d’enguany s’ha hagut d’adaptar a les normes anticovid-19 i no s’han pogut recollir físicament els queviures als mercats, supermercats i botigues, sinó que els donatius solidaris s’han hagut de fer en forma econòmica.

S’ha pogut col·laborar a les caixes dels supermercats, a través de la pàgina web del Banc dels Aliments, fent un Bizum amb el codi 33596 o comprant tiquets de tres euros als mercats municipals i a les botigues de proximitat d’arreu del territori. Aquests vals es donaran a les entitats socials locals que els repartiran entre els seus usuaris perquè puguin adquirir productes frescos com carn, peix o ous. El Gran Recapte 2020 ha comptat amb prop de 3.500 establiments adherits –un terç comerç local- i més de 6.800 voluntaris, centrats sobretot a informar sobre el nou format de les donacions.

Des del Banc dels Aliments a l’Anoia expliquen que «el personal de caixes en molts establiments han donat un gran suport i han treballat conjuntament amb el voluntariat, però en altres ha costat motivar-los».

Pel que fa el voluntariat, en general «valora positivament la seva funció tot i que era informativa i no tan agraida com els altres anys» i reivindiquen que «en molt poc voluntariat a la comarca ha recaigut una responsabilitat molt gran, han estat els ambaixadors/es de la Fundació i de la campanya».

Les botigues de l’Anoia i els paradistes del Mercat de la Masuca d’Igualada «han mostrat una proactivitat molt gran per participar del Gran Recapte, moltes m’han trucat directament perquè volien ajudar a les famílies i fer alguna cosa», expliquen des del Banc dels Aliments a l’Anoia, que reconeix que el tracte de proximitat de les botigues amb una clientela que majoritàriament és fixa ha permès una major participació a la campanya.

La Fundació Banc dels Aliments agraeix la implicació de les entitats de la comarca en el Gran Recapte: Artesanas del Corazón, Associació grup de voluntaris de Masquefa, Càritas Calaf, Càritas Capellades, Càritas Montbui, Pàrròquia de Piera i Rebost d’Òdena.

 

COMPARTIR

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*