Inici Teatre Gran debut del renovat Grup Teatre Jardí de la Pobla de Claramunt

Gran debut del renovat Grup Teatre Jardí de la Pobla de Claramunt

COMPARTIR

[Img #5070]Les expectatives eren molt altes i es van complir. Després d’uns anys de no pujar als escenaris, el Grup Teatre Jardí, de la Pobla de Claramunt, va reaparèixer, el passat diumenge, amb l’enrevessada comèdia de Ray Conney Políticament incorrecte.

Unes 200 persones van omplir les cadires del local de l’Ateneu Gumersind Bisbal. Políticament incorrecte és una obra molt divertida, desenfadada i molt agraïda per part del públic, que encadena les rialles. La representació, sota la direcció de l’Esther Touriñán, va durar poc més de dues hores i amb els embolics, els entrar i sortir dels personatges per la finestra i per la porta van passar com si res.

Els joves actors i les actrius, tot i els nervis que van viure darrere el teló i que no es poden evitar, se’n van sortir força bé. Cal destacar la bona interpretació dels tres protagonistes: el diputat del PP Robert Massip, interpretat per l’Albert Escolà; el seu secretari, el Sr. Eduard Feliu, que encarnava el Joan Tort; i la diputada socialista, que era la Carolina Telechea. No cal oblidar la resta de personatges que s’entrecreuen amb aquests principals i que entren i surten per la finestra i la porta de l’habitació de l’Hotel Palace i que van aportar el seu gra de sorra perquè la representació fos tot un èxit.

L’argument de l’obra avui en dia està molt d’actualitat, amb els casos d’espionatge que han aflorat en el món polític. Per això, fins i tot, en el text de l’obra s’hi van incorporar algunes referències a les notícies que apareixen aquests dies en els mitjans de comunicació. L’obra de Ray Conney es desenvolupa al voltant de l’afer amorós entre un ministre del PP i una diputada socialista de l’oposició. A primera vista el pla sembla perfecte però es comença a complicar amb l’aparició d’un mort, que al final no ho és, a la finestra de l’habitació de l’Hotel Palace on s’han citat els dos polítics. A partir d’aquí s’embolica la troca i les històries es van entrellaçant. És una obra complicada de representar perquè al final ni els mateixos personatges saben on són, però molt divertida.

El cost de les entrades per assistir a aquesta representació es va fer amb l’aportació d’aliments destinats a les famílies desafavorides del municipi. En total es van recollir 300 quilos de menjar. Les persones que no van portar cap producte van poder comprar una entrada i es van recaptar 460 € que es destinaran a la mateixa causa.

El recuperat Grup Teatre Jardí, sota la direcció de l’Esther Touriñán, està integrat per: Maribel Gallardo, Mireia Buera, Cisco Mañé, Marina Torres, Mireia Ferrer, Albert Escolà, Joan Tort i les noves incorporacions de Carolina Telechea i Manel Torres. També hi ha tres apuntadores que són la Carme Vallès, l’Elisenda Herranz i la Lioba Badias. Per a la confecció dels decorats es va comptar amb la col•laboració de l’Enric Argelich i del Jordi Costa i a l’equip de so, del Xavier Surroca. El mobiliari va ser cedit per l’empresa Mobles d’Artesania El Corc.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*