Inici Societat Gran acollida de la tercera Mostra de Productes del Parc Agrari de...

Gran acollida de la tercera Mostra de Productes del Parc Agrari de la Conca d’Òdena

COMPARTIR

Aquest passat diumenge 16 d’octubre va tenir lloc a la plaça Sant Miquel de Capellades la tercera edició de la mostra de productes del Parc Agrari de la Conca d’Òdena. L’activitat va comptar amb la participació d’una quinzena de productors locals, que van donar a conèixer i vendre els seus productes.

Durant tot el matí i fins ben avançat el migdia, el més de miler d’assistents a la mostra van poder adquirir tiquets per consumir els tastets que havien preparat els productors especialment per a l’ocasió i que estaven elaborats amb productes de proximitat del Parc Agrari. Comentar que durant tot el dia hi va haver un ambient molt familiar i agradable, amb molta gent interessada en descobrir, tastar i vendre els productes de la zona.

Paral·lelament a la Mostra de Productes locals hi va haver un seguit d’activitats com una demostració de cuina amb productes del Parc Agrari a càrrec del restaurant la Lliga de Capellades, activitats pels infants (un taller de cuina, un taller de pintacares i un taller de sembrar llavor de varietats hortícoles i ornamentals tradicionals), una exposició de Preservem l’Anoia i un concert de jazz a càrrec de Nadia Orta i Públio Delgado que va servir per cloure la jornada.

Un dels objectius del Parc Agrari és contribuir al desenvolupament, a la Conca d’Òdena, d’un model agroalimentari i de consum basat en la qualitat i la proximitat, i que entre d’altres, sigui resilient al canvi climàtic. L’Associació de Productors de la Conca d’Òdena és un dels quatre nodes que conformen el Parc Agrari de la Conca d’Òdena, juntament amb la restauració i el comerç, el sector turístic i l’administració local.

Exhaurides les places pel Rutatast

Aquest proper diumenge 23 d’octubre, tindrà lloc una nova activitat organitzada per l’Associació de Productors del Parc Agrari de la Conca d’Òdena: el Rutatast. Es tracta d’una caminada gastronòmica de 13 km apta per a petits i grans, fent parada en onze punts on els participants podran degustar diferents productes del Parc Agrari de la Conca d’Òdena en format de delicioses tapes, així com vins i cerveses de la zona. Algunes d’aquestes parades estaran situades a les mateixes explotacions agràries, que podran ser visitades durant el matí.

El Rutatast anirà de Copons fins a La Mallola, a Santa Margarida de Montbui i la sortida serà esglaonada en petits grups, entre les 8 i les 9:30h. Les 180 places disponibles es van omplir ràpidament, fet que demostra l’interès per conèixer i consumir productes locals i de proximitat.

FER UN COMENTARI

*