Inici Societat Es gradua la primera promoció d’Infermeria formada al Campus Universitari Igualada-UdL

Es gradua la primera promoció d’Infermeria formada al Campus Universitari Igualada-UdL

COMPARTIR

La primera promoció d’infermers i infermeres del Campus Universitari Igualada-UdL ha recollit aquest divendres les orles acadèmiques en un acte molt esperat pels graduats que s’ha celebrat al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada. En total, 37 alumnes han recollit les seves orles, en les què ha fet de padrí l’igualadí Ramon Roca, president del Grup Ros Roca i expresident del Consell Social de la Universitat de Lleida.

Davant una platea plena de familiars, amics i docents, els graduats i graduades de la primera promoció d’Infermeria del campus igualadí han pujat un per un dalt l’escenari a recollir l’orla acadèmica entre els aplaudiments dels assistents. Es tractava d’un acte amb una gran transcendència no només pels alumnes graduats sinó per tot el territori. Feia 39 anys que Igualada no veia graduar-se una promoció d’Infermeria, després que durant les dècades del 60 i 70 la ciutat hagués tingut aquests estudis, amb l’anomenada Escuela de ATS Nuestra Señora de la Piedad del Santo Hospital de Igualada, directament vinculada a l’Hospital.

L’acte ha comptat amb la presència de la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells. També hi han assistit els màxims representants de la UdL amb el rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, al capdavant acompanyat de la degana de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia (FIF), Judith Roca, la secretària acadèmica de la FIF, Ana Lavedán i el president del Consell Social de la UdL, Delfí Robinat.

El rector de la UdL, Jaume Puy, ha dedicat el seu discurs al professorat i al personal de servei del Campus Igualada-UdL, a les institucions públiques, als familiars i a l’estudiantat, posant l’èmfasi en el treball, l’esforç i la dedicació de totes les parts que ha portat, avui, a la celebració d’aquest acte. Puy, dirigint-se als graduats, ha expressat que davant l’etapa que se’ls obra ara “voldria que lluitéssiu per ser bons professionals i bons ciutadans, si volem tenir una societat integradora, cohesionada i respectuosa amb el medi ambient amb serveis de qualitat i bon nivell de vida, hem de construir-la entre tots” i ha afegit que “un país, una societat, no es fa pròspera sense bons professionals i, en especial, sense bons professionals de la salut”.

Per la seva banda, la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, ha posat en valor tot el camí que s’ha recorregut per recuperar els estudis d’Infermeria a Igualada, amb el 4D Health com a element d’atracció, i amb un “partner perfecte, la Universitat de Lleida”. Chacón ha aprofitat l’acte per expressar alguns compromisos que pren com a consellera respecte els estudis d’Infermeria a Igualada: “acabar el Campus Salut, que s’ubicarà al passeig Verdaguer, acabar la denominació d’Hospital Universitari a l’Hospital d’Igualada i , impulsar la creació de postgraus i màsters”.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, s’ha referit als graduats i graduades de la promoció 2015- 2019 com una “promoció històrica per la ciutat” que, afegeix, “després de més de 35 anys torna a celebrar una graduació d’infermers i infermeres”, i ha volgut agrair a la UdL l’aposta per Igualada.

Pel que fa al padrí de la promoció, Ramon Roca, ha centrat el seu discurs en els valors que com a persones i professionals -creu- es necessiten al llarg de la vida: la felicitat, la fidelitat a uns principis, l’autoestima, el compromís, la passió, la imaginació, les emocions, la valentia, la intuïció, l’ambició, la sinceritat, la humilitat, la gratitud… Una reflexió al voltant de la vida que ha volgut fer pensar als graduats més enllà del seu paper com a futurs professionals, sinó com a persones que construiran –i construeixen–, la societat del futur.

Ja per acabar, els estudiants han volgut fer un homenatge als docents que els han acompanyat al llarg d’aquests anys, com ara a la professora Glòria Tort, que ha rebut l’obsequi com a padrineta de les orles.

Els estudis en infermeria, arrelats a Igualada

La història dels estudis en Infermeria a Igualada es remunta a l’any 1967, quan es va crear l’anomenada Escuela de ATS Nuestra Señora de la Piedad del Santo Hospital de Igualada, directament vinculada a l’Hospital, on s’hi realitzaven pràctiques en torns rotatoris. Aquest vessant pràctic va ser precisament el que va dotar de més prestigi l’Escola d’ATS d’Igualada, que es va convertir en la primera escola nacional i oficial concedida a un hospital fora de l’àmbit de les capitals de província. En total, va formar onze promocions: la primera va ser la de 1967-70 i la darrera, la de 1977-80.

L’any 2015 la capital de l’Anoia va recuperar els estudis en infermeria de la mà de la Universitat de Lleida.

FER UN COMENTARI

*