Inici Societat El govern de Vilanova defensa la tala d’arbres del carrer Montserrat

El govern de Vilanova defensa la tala d’arbres del carrer Montserrat

COMPARTIR

La brigada municipal ha començat aquesta setmana la tala dels arbres del carrer Montserrat, una actuació que no ha estat exempta de queixes. El regidor de Medi Ambient, Juan Manuel Cividanes ha explicat que aquesta actuació ja estava prevista des de fa temps i que respon a la voluntat de la regidoria d’anar substituint l’arbrat que, per diferents motius, ocasiona més problemes a la via pública i al veïnat.

En aquest cas concret es tracta de cinc arbres, cinc troanes, amb capçades “que s’han fet molt grans i que toquen les façanes dels edificis provocant moltes molèsties als veïns que s’anaven a queixar a l’ajuntament”. Així mateix, explica Cividanes, la troana, “és un tipus d’arbre que fa un fruit que cau a l’estiu, que no només embruta la vorera sinó que representa un perill per als vianants”.

D’altra banda, explica el regidor, “aquesta espècie no és adequada per aquesta zona perquè el seu creixement ràpid també afecta el paviment de les voreres, que acaben aixecant”. Per tot plegat, explica, es va planificar fa més d’un any, la progressiva substitució d’aquests arbres per una espècie més adequada per a la zona, la lagrestoemia, que té una capçada més ovoïdal, i per tant, més alta que ampla.

Cividanes ha explicat que aquest any s’han reposat uns 110 arbres, i durant el 2017, uns 50 més. També s’han plantat en diferents zones del municipi uns 35 exemplars més, per tant, conclou el regidor, “la massa arbòria de Vilanova del camí ha crescut”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*