Inici Societat El govern de Vilanova del Camí estudiarà el futur del polèmic projecte...

El govern de Vilanova del Camí estudiarà el futur del polèmic projecte del carrer Cervantes

COMPARTIR

Els veïns afectats pel projecte de prolongació del carrer Cervantes de Vilanova del Camí han iniciat una campanya per aturar l’actuació urbanística. Asseguren que el projecte els suposarà pagar uns 567.000 euros en contribucions especials entre només nou famílies, les propietàries dels terrenys per on hauria de passar el nou carrer, planificat des de principis dels anys 80 i que el darrer POUM de 2007 va mantenir sobre el paper. Els darrers informes municipals, però, sostenen que els costos són de 361.834 euros, una xifra que igualment caldrà actualitzar quan s’elabori el projecte d’urbanització.

Govern i veïns es van reunir dilluns al vespre i l’Ajuntament els comunicarà en una setmana la decisió que es prengui. L’alcaldessa Noemí Trucharte assegura que “no hi ha res tancat” i per això insisteix a demanar “tranquil·litat als veïns”. Trucharte assegura també que els costos finals per als veïns serien “entre un 30 i un 40% menys dels que figuren al projecte”.

L’alcaldessa assegura que van tirar endavant amb el projecte “perquè quan vam entrar al govern aquest era un de tants projectes que estaven pendents de realitzar” i afegeix que quan vam revisar l’expedient “només hi havia una al·legació d’un veí, que demanava més edificabilitat, i se li va concedir en el seu moment”.

A més, segons explica l’alcaldessa, com el sector està pendent de desenvolupar, motiu pel qual l’Ajuntament no pot donar llicències “ni per fer un balcó”. Per tant, el govern vilanoví defensa que el projecte dotaria de cobertura legal i urbanística als veïns.

Trucharte recorda que la cap de l’oposició, Vanesa González, “que ara és l’abanderada dels veïns, aprovava el pla de mobilitat del projecte quan era la número 2 del govern, i sense aquell tràmit no podríem tirar endavant ara això”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*