Inici Política El govern de Vilanova del Camí aprova els pressupostos amb el suport...

El govern de Vilanova del Camí aprova els pressupostos amb el suport d’ERC i Junts

COMPARTIR

El govern del PSC a l’Ajuntament de Vilanova del Camí -a un regidor de la majoria abosluta- ha aconseguit tirar endavant els pressupostos pel 2020 amb el suport de Junts per Vilanova -que ja havia fet públiques les condicions per recolzar els comptes de Noemí Trucharte- i per primer cop d’ERC.

El pressupost s’incrementa en un 8,6% fins els 11,2 milions d’euros. L’augment de personal i un increment de les inversions, amb la remodelació de la Plaça Picasso com a projecte estrella, són els motius que dona el govern per l’augment.

El grup municipal d’ERC ha explicat a través d’un comunicat que el suport als comptes es dona per haver incorporat propostes que “fruit de les demandes i necessitats detectades pels veïns i veïnes de Vilanova, i prèviament consensuades de forma assembleària amb la resta de militants i simpatitzants d’ERC Vilanova, van ser presentades a l’equip de govern que les va acceptar i incorporar”.

El pressupost inclou projectes i serveis com una nova aplicació per gestionar incidències al municipi amb un cost aproximat de 8.000€, el trasllat de la torre de comunicacions actualment ubicada darrere de l’Ajuntament cap al centre d’Innovació Anoia per millorar la cobertura d’emissora de policia i emissora de ràdio amb un cost aproximat de 10.000€, el pressupost participatiu dotat amb 50.000€, una partida de 100.000€ per la millora i asfaltat de la via pública i la remodelació integral d’una plaça del municipi (enguany si el PUOSC s’adjudica a aquest projecte serà la plaça Picasso). El pressupost també inclou el compromís d’aplicar la partida pressupostada del pressupost 2019 per al mercat municipal i d’aquesta manera poder-se acollir al programa “elsmercats.cat” de la Generalitat per tal de fer un estudi de dinamització del Mercat de Sant Hilari, un compromís de l’equip de govern per tal de poder treballar de manera conjunta amb els tècnics el desenvolupament de tots aquests projectes.

A banda de les negociacions, ERC Vilanova va presentar la moció per a la creació d’un espai pel reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal, aprovada per unanimitat.

Tot i el vot favorable al pressupost, els regidors d’ERC alerten que el pressupost deixa entreveure que s’ha inclòs una partida pressupostària per contractar una persona com a personal eventual (l’antigament anomenat càrrec de confiança) i el grup municipal no hi està d’acord; malgrat això s’han prioritzat els punts del programa que es tiraran endavant juntament amb la voluntat d’avançar i treballar per a totes les veïnes i veïns del municipi de manera constructiva.

Gràcies a aquest treball conjunt, ERC Vilanova assegura que “acomplirà prop d’un 25% del seu programa electoral en tan sols 6 mesos i a l’oposició i seguirà treballant per incorporar noves propostes i mesures durant l’any”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*