Inici Destacats El govern de Vilanova del Camí aprova el cartipàs i un càrrec...

El govern de Vilanova del Camí aprova el cartipàs i un càrrec de confiança amb les crítiques de l’oposició

COMPARTIR

El govern de Vilanova del Camí ha aprovat el cartipàs i les seves retibucions, que suposaran uns 125.000 € anuals. Segons el PSC de Noemí Trucharte, això suposa un estalvi al voltant de 5.000 euros en relació a les retribucions aprovades el 2015.

S’estableix una dedicació exclusiva per a l’alcaldessa que percebrà 47.046,28 € anuals i dues dedicacions parcials, la de la regidora de Cultura Carlota Silva, amb 25 hores i un sou de 16.800 € i la de la primera Tinent d’Alcalde Eva Vadillo, de 18 h i un sou d’11.900 €.

La resta de regidors de govern i d’oposició tindran una assignació per assistència als plens (194,53 €), comissions informatives (57,48 €), juntes de govern (194,53 €), juntes de portaveu (97,26 €) i 66,31 € per a altres òrgans col·legiats. Així mateix, els grups municipals percebran 71,79 € mensuals i 57,42 € per cada regidor electe.

El PSC també va aprovar la modificació de la plantilla del personal de l’Ajuntament que incorporarà un càrrec de confiança per a tasques de direcció i coordinació, amb una retribució anual de 25.714 €.

El govern de Noemí Trucharte va poder aprovar el cartipàs amb l’abstenció de Junts per Vilanova, que justifica la seva decisió perquè “posàvem com a condicionant o línies vermelles l’existència del “Consell de Presidència” i que les dedicacions dels membres de govern no superin l’import econòmic que vam aprovar en el cartipàs del 2015”.

El grup de Jordi Barón afegeix que “el fet que es compleixin aquests 2 condicionants per part de l’actual govern municipal, i per tant entenem que no tindria sentit oposar-nos a una proposta molt semblant a la que nosaltres mateixos vàrem promoure i donar suport l’any 2015 quan formàvem part de l’equip de govern. Tanmateix no l’hem votat a favor, ja que entenem que no és el nostre cartipàs i per tant com a partit d’oposició no és la nostre responsabilitat tirar-lo endavant. Per tant ens mantenim fidels al que hem defensat sempre, que és la justa retribució dels càrrecs electes tant de govern com oposició (retornant a les quanties econòmiques previstes al 2015), i la desaparició dels “Consells de Presidència” del nostre ajuntament, dels que sempre hem estat crítics en aquests 2 últims anys i celebrem que fruit de la nostre proposta, finalment quedin suprimits”.

FER UN COMENTARI

*