Inici Destacats El govern de Vilanova assegura que la remunicipalització de la neteja serà...

El govern de Vilanova assegura que la remunicipalització de la neteja serà ‘un exemple a nivell econòmic i social’

COMPARTIR

L’equip de govern de Vilanova del Camí ha justificat la seva decisió de remunicipalitzar el servei de neteja d’edificis per “la reducció de costos i la major eficiència”, el que implicarà un “estalvi significatiu” que es reinvertirà en projectes socials, segons han explicat a través d’un comunicat. El mateix document reivindica que la mesura implicarà “la creació d’un bon nombre de llocs de treball públic amb unes millors condicions laborals” que les de l’actual concessionària, UTE Vilanova, una unió temporal d’empreses integrada per Grup Àuria i la Fundació Ileris.
.
El govern entén que la mesura pugui generar discrepàncies, però alerten que “el que no es pot fer en cap cas és instrumentalitzar aquest procés amb fins polítics” i afegeixen que “no es lícit que l´oposició (V365, ERC i CiU) afirmi amb rotunditat que el govern és el responsable que les treballadores que prestaven el servei perdin la feina”.

El mateix comunicat remarca que “l´Ajuntament no té cap potestat sobre aquestes treballadores doncs no depenen de l’ens municipal sinó d’una empresa privada” i asseguren que l’empresa concessionària fins el proper 1 de juliol vol “vetllar pel benestar i estabilitat laboral de les seves empleades”.

La possibilitat de subrogar les treballadores ha estat també objecte de conflicte entre govern i oposició. El govern assegura que “el servei jurídic municipal ha emès un informe rebutjant aquesta possibilitat emparant-se en una sentència europea i un seguit de jurisprudència que dicta que un ens municipal no pot subrogar doncs atemptaria contra la llei” i no troben lícit que els partits de l’oposició i els sindicats posin aquesta opció sobre la taula. Admeten que existeix “un component de risc laboral”, però el govern es mostra convençut que “aquesta municipalització serà pionera a la comarca i un exemple a nivell econòmic i social”.

El que si que posa èmfasi en que “pot fer i farà” l’Ajuntament, és en “prioritzar la contractació de personal amb experiència professional, com és el cas entre d’altres, de les actuals treballadores que presten el servei” assegurant “una continuïtat fins a la seva jubilació, amb un conveni laboral i unes condicions econòmiques millors”. L’Ajuntament exposa que, en municipalitzar la gestió, la incertesa per l’acabament de les concessions acabarà i “aquest component d’inseguretat laboral desapareixerà per sempre”.

El govern de PSC, VA!, IPV-VV i Decide vol “llençar un missatge de tranquil·litat i refermar les nostres expectatives optimistes a les treballadores que actualment presten el servei” i els demanen “que siguin sensates i que tinguin paciència. I sobretot que no es deixin endur ni contaminar per fatalismes interessats”, en referència implícita als grups de l’oposició, als que acusen d’una conducta “imperdonable i irresponsable”.

FER UN COMENTARI

*